Obavijesti

Show

Komentari 2

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2016. - 1. dio

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2016. - 1. dio
12

Sezona Oscara je period u kojem studiji izbacuju svoje bolje filmove, u nadi da će tako dobiti zlatne kipove. U nekoliko nastavaka predstavit ćemo 30 takvih filmova

VIDEO

30. 'The Good Dinosaur' (Disney/Pixar)

Pogledajmo činjenice: 'Najbolji animirani film' je kategorija koja postoji već 14 godina, a u tih 14 godina, sedam puta je nagradu uzeo Pixar. Možemo se mi nadati nekom boljem ostvarenju, ali da budemo iskreni, priznat ćemo da nitko drugi u stvari nema šansu. Još kad uzmemo u obzir generalnu zaluđenost publike ovogodišnjim dinosaurskim ostvarenjima, rekli bismo da je Oscar 100% opet u Pixarovim rukama.

VIDEO

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

29. 'Dankinja' (Focus)

 

Tom Hooper nas je jednostavno oduševio svojim filmom iz 2010. godine, 'Kraljev govor'. No to baš i nije uspio ponoviti 2012. godine ekranizacijom mjuzikla prema poznatom romanu Victora Hugoa, 'Jadnici'. Ove nam se godine vraća s pričom o Lili Elbe, istinitom ljubavnom pričom nadahnutom životima umjetnica Gerde Wegener i Lili Elbe, koje su na filmu utjelovili glumica Alicia Vikander (Gerda) i Eddie Redmayne (Lili).

 

Šansa da ne sleti neka nagrada, u toliko kvalitetno društvo, je istinski malena.

VIDEO

28. 'Spectre' (Sony)

 

Prije tri godine je Sam Mendes dobio iznimno dobre kritike svojim novim pogledom na Jamesa Bonda u 'Skyfallu.' Financijski najuspješniji Bond ikad snimljen, s velikim brojem nagrada, umalo je završio u u grupi za najbolji film. 'Spectre' će, sudeći prema trailerima, možda to i uspjeti. Nećemo reći da za to ima mnogo šanse, ali se ljubitelji uvijek mogu nadati.

VIDEO

27. 'Legenda' (Universal)

 

Da nam nisu rekli da glumi u filmu, ne bismo niti primijetili Toma Hardyja ovog ljeta u 'Pobješnjelom Maxu', koliko ga je zasjenila Charlize Theron. No Hardy ima još šanse zasjati u krimiću Briana Helgelanda - 'Legenda'. Hardy glumi braću Kray, Ronnieja i Reggieja Kraya, londonske šefove podzemlja iz šezdesetih godina. Stoga, kako glumi dvije uloge, ima opet priliku pokazati nam svoje glumačko umijeće koje smo već vidjeli u 'Bronsonu'. Možda nam to pokaže i dvaput.

VIDEO

26. 'Marsovac' (Fox)

 

Kako trenutačno stvari stoje, mnogo ljudi bi se jednostavno zadovoljilo samo s time da Ridley Scott ne napravi loš film. 'Prometej' i 'Savjetnik' su filmovi koje voli samo pravi ljubitelj Ridleya Scotta, 'Robin Hood' je nevjerojatno zaboravljiv, a 'Tijelo od laži' je još gori. Sad, kad ima na tapeti vrlo popularan roman, 'Marsovac', posve je moguće da ćemo i mi dobiti nešto kvalitetno. A kad pogledamo i tko glumi, mnogo se bolje osjećamo.

VIDEO

25. 'Anomalisa'

 

Sedam godina smo čekali na novi uradak majstora filmskog ekrana - Charlieja Kaufmana. Da budemo iskreni, zadnji film, kojeg nam je ostavio, nam je ostavio stvarno mnogo toga za prožvakati. 'Synecdoche, New York' nije film za slabe duše. Nadamo se da će sa svojim prvim animiranim filmom možda imati šanse poljuljati Pixar s njihovog trona. Kako god ispalo, film zdušno iščekujemo.

VIDEO

'Marsovac' i 'Legenda' dolaze u naša kina već u studenom, dok ćete se za ostale morati malo strpjeti.

 

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 2. dio

 

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 3. dio

 

Iščekivani filmovi iz jesenske sezone Oscara 2015. - 4. dio

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Slučajnost ili poruka: Leo na Oscarima pokazao srednji prst
SUPTILNO

Slučajnost ili poruka: Leo na Oscarima pokazao srednji prst

Dok se cijeli svijet, a pogotovo internet, veseli Leovom prvom Oscaru i divi njegovom angažiranom govoru, neki su primjetili da je Leo 'suptilno', možda, poslao poruku Akademiji

Neviđene ovacije: Pogledajte kako je Leo primio svog Oscara
DOŠAO JE TAJ DAN

Neviđene ovacije: Pogledajte kako je Leo primio svog Oscara

I Oscar odlazi...Leonardu DiCapriju!, izgovorila je Juliane Moore. Iste sekunde, iz dvorane Dolby Theatera prolomio se gromoglasan aplauz koji nije stao gotovo cijelu minutu
Modne katastrofe Oscara: Jesu li se uopće vidjeli u ogledalu?
TOTALNI PROMAŠAJ

Modne katastrofe Oscara: Jesu li se uopće vidjeli u ogledalu?

Među najgore odjevenima od strane javnosti i modnih kritičara proglašene su Heidi Klum, Kate Winslet, Rooney Mara, Andra Day, Whoopie Goldberg, Lily Cole