Obavijesti

Show

Komentari 7

Opet nisu pazili: Greške su se svima potkrale i u ovoj godini

Opet nisu pazili: Greške su se svima potkrale i u ovoj godini
10

Ma koliko redatelji, scenaristi, montažeri i drugi koji rade na filmu bili oprezni, svima se uvijek potkradu greške. A ovim filmovima ih se u 2015. potkralo najviše

VIDEO

Internetska stranica Movie Mistakes nas već godinama razveseljuje svojim pobrajanjem grešaka u pojedinim filmovima. I premda godina još nije došla kraju ( čekamo i rezultat za ‘Ratove zvijezda: Sila se budi’ ), vjerojatno se ovogodišnji rekord neće samo tako srušiti.

Na petom mjestu je najnoviji izdanak Bondove franšize, ‘Spectre’ , sa samo 16 nađenih grešaka. Kako je film prepun brzih kadrova i akcije, iznenađujuće je što ih nema i više.

VIDEO

Slijedi ga ovogodišnji miljenik kritike ‘Pobješnjeli Max: Divlja cesta’ sa 17 grešaka. Produkcija filma je trajala nekoliko godina, zajedno sa snimanjem, a kad tomu pribrojimo probleme s prirodom (poplava i teški uvjeti u pustinji), jasno nam je zašto je u filmu toliko grešaka.

VIDEO

Brončanu medalju dobija ‘Marsovac’ , za kojeg je čak i autor novele priznao da ima greške, ali da se jednostavno nisu mogle izbjeći jer radnje ne bi bilo. Primjerice, oluja na početku filma vjerojatno ne bi mogla ništa niti osobi koja uspravno stoji na Marsu, a kamoli ogromnoj raketi. Osim toga, posada bi vrlo sigurno umrla od radijacije davno prije nego što bi stigla na Mars.

VIDEO

Drugo je mjesto zauzeo ‘Jurski svijet’ , kojeg su zbog svojih komičnih grešaka ismijavali na veliko i široko. Bilo je tu svega, od trčanja u štiklama, pa preko ‘magičnih’ ekrana koji se sami popravljaju, do glumaca čiji se glas čuje, ali usta ne miču. Doduše, ako to usporedimo s kolosalnih 156 grešaka koliko je Spielbergov original nakupio , nekako nam se čini da se onda greške ‘Jurskog svijeta’ ne isplati spominjati.

VIDEO

A prvo mjesto sa zlatnom medaljom u broju pogrešaka ove godine uvjerljivo drži ‘Brži i žestoki 7’. Greške u montaži, u kontinuitetu, u činjenicama, ovaj film ima sve te pogreške. Možemo se samo nadati da će redatelj Lin biti značajno oprezniji u svom radu na ‘Zvjezdanim stazama’.

VIDEO

Kako god bilo, i dalje se moramo upitati - smetaju li nam te greške do te mjere da bismo zamrzili ove filmove? Vjerojatno ne. Film s najviše grešaka u povijesti, Schwarzeneggerov ‘Komandos’, ima čak 157 grešaka, ali je i dalje jedan od najzabavnijih ikad.

Što se tiče ‘Ratova zvijezda’, prebrajanje njihovih grešaka još uvijek stignete napraviti u kinu. Film je dostupan u svim formatima - IMAX 3d, 4dx 3d, eXtreme 3d, te u Gold class opciji , a karte za 'Ratove zvijezda: Sila se budi' su dostupne i putem online kupovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...