Sastavni dio pripreme mesa za roštilj podrazumijeva kvalitetnu marinadu, a britanski chef otkriva kako će za to najbolje poslužiti majoneza koja će apsorbirati masnoće i ulja te meso učiniti ukusnijim
Domaća majoneza ne može se uspoređivati s onom kupovnom jer je okusom daleko bolja. Priprema je toliko brza i jednostavna da je zbilja svatko može napraviti kod kuće
Na masti koja vam je ostala možete napraviti domaću majonezu, ali ju i dodati u juhu, kolačiće i sladoled. Čuvajte je u staklenci u hladnjaku i koristite po potrebi
Sezona roštiljanja i službeno je počela. Ako nemate inspiracije niti znate što biste ponudili svojim gostima za vikend, donosimo vam malo drugačiji recept za svima omiljena marinirana svinjska rebrica s roštilja
Otkrio je svoj specijalni recept za gratiniranog jastoga s kojim je odlučio počastiti novinare nakon današnje konferencije
I zdravi ljudi trebali bi pripaziti da ne pretrpavaju želudac proteinima i lošim masnoćama, no posebno pazite na to ako inače imate probavnih smetnji, upozorava dr. Marijana Martinčić Novaković
Prema jednoj priči majoneza je nastala 1756. godine kada se počela upotrebljavati u francuskoj kuhinji, a dobila je ime po francuskom vojskovođi Mahonu, koji je za Francusku osvojio grad i luku Minorcu
Mnogi uvijek traže jednostavne načine kako da svoje obroke učine zdravijima, a s ovim savjetima unosit ćete manje kalorija dok će okus hrane i dalje biti odličan
Novi proizvod iz Zvijezdine linije premium delikates majoneza isprobajte uz PIK roštiljske kobase ili kao dodatak sendviču koji ste pripremili za užinu na poslu
Kada je posrijedi spašavanje ugroženih morskih kornjača, izraelski spasioci ustanovili su da majoneza može biti čudesan lijek, piše The Times of Israel
Jedna žličica tog tajnog sastojka promijenit će teksturu kajgane, tvrdi slavni kuhar Alton Brown te dodaje kako se treba držati i savjeta da se kajgana priprema polako, na laganoj temperaturi
Važnu ulogu u nastanku majoneze ima žumanjak jajeta, jer omogućuje spajanje ulja i vode. U pravilu, osnovni sastojci majoneze su ulje, žumanjak, senf, sol te ocat ili limunov sok.
Ako želite njegovanu i zdravu kosu, a nemate ni volje ni vremena za posjet salonu, posegnite za namirnicama koje sigurno imate u hladnjaku ili smočnici i vaša će se kosa - preporoditi
Mnogi uvijek traže jednostavne načine kako da svoje obroke učine zdravijima, a s ovim savjetima ručati ćete manje kalorija, a okus hrane će vam i dalje biti odličan
Zvijezda nagrađuje kreativnost u kuhinji, prijavite svoj recept do 1. lipnja
Dobro došli u avanture majoneze, pridružite se i osvojite nagradu od 10.000 kuna. Zvijezda nagrađuje kreativnost u kuhinji, prijavite svoj recept do 1. lipnja.
Kečap od rajčice ne treba biti u frižideru jer su rajčice kisele i ne kvare se na sobnoj temperaturi. Ipak, pazite da nakon otvaranja kečap ne čuvate više od 8 tjedana, a bacite što ostane dulje od toga
Jessica je na Facebooku objavila videozapis koji je od tada podijeljen više od 100.000 puta. Tisuće korisnica u komentarima su pisale kako su oduševljene i zahvalile na jednostavnom rješenju
Majoneze s repičinim uljem bolje su nego one sa suncokretovim. Sljedeći glavni sastojci su žumanjci, a najviše ih ima Zvijezda Delikates. Neke sadrže šećer, druge vinsku kiselinu...
Iskoristi svoj Oranž