Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Majoneza je spas za kornjače ugrožene izlijevanjem nafte

Majoneza je spas za kornjače ugrožene izlijevanjem nafte
4

Kada je posrijedi spašavanje ugroženih morskih kornjača, izraelski spasioci ustanovili su da majoneza može biti čudesan lijek, piše The Times of Israel

VIDEO

Zaposlenici izraelskoga Nacionalnog centra za spašavanje morskih kornjača uklanjaju toksičnu tvar iz dišnih putova kornjača, a otkrili su i kreativan način da je izbace iz njihova probavnog trakta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Klara (20) roni i čisti more: 'Akcija je dobrovoljna, priključilo mi se 200 ljudi' 01:22

Odlučili su majonezom liječiti ugroženu vrstu zelenih kornjača otrovanih izlijevanjem nafte koje je nanijelo nezapamćenu štetu, zagadivši izraelsku obalu gustim crnim katranom. Guy Ivgy, veterinar u Centru za spašavanje morskih kornjača u gradu Michmoretu, sjeverno od Tel Aviva, rekao je da ondje trenutačno liječe 11 kornjača koje su, nakon konzultacija odlučili hraniti majonezom jer ona pridonosi razgradnji nafte te im se na taj način čisti organizam. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izlijevanje nafte izraelska je uprava za zaštitu prirode i parkova nazvala jednom od najgorih ekoloških katastrofa u zemlji, a zahvatilo je veći dio izraelske obale.

Israel

- Ove su sirote životinje pune katrana. Dušnici su im iznutra i izvana puni katrana. Nastavit ćemo ih hraniti majonezom, koja čisti probavni sustav jer razgrađuje katran - rekao je Ivgy, dodavši kako očekuje da će oporavak trajati tjedan do dva, a potom će kornjače biti puštene na slobodu.

Tisuće dobrovoljaca sudjeluju u nastojanjima da se katran ukloni s izraelskih plaža i 195 kilometara duge obale, što bi moglo potrajati mjesecima.

Uništavanje okoliša predstavlja trostruku prijetnju čovječanstvu
Uništavanje okoliša predstavlja trostruku prijetnju čovječanstvu

Ministarstvo za zaštitu okoliša izvijestilo je da istražuje uzrok izlijevanja nafte, a vjeruje se da se ono dogodilo početkom veljače, no za ekološku katastrofu se nije znalo do prije nekoliko dana kada je more na obalu izbacilo oko 1000 tona nafte i katrana. Čini se da se zagađenje proširilo prema sjeveru te zahvatilo i obalu Libanona. 

Israel

U ponedjeljak je izraelski sud zabranio objavljivanje podataka o istrazi, uključujući i naziv broda iz kojega se, kako se vjeruje, izlila nafta, ime luke iz koje je isplovio i kamo je plovio. Izraelski mediji pišu kako se sumnja na tanker "Minerva Helen" koji plovi pod grčkom zastavom, a trenutačno je na sidru u španjolskoj Cartageni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'