Brzo zapečeni losos, hrskavo povrće i zelje, kremasti avokado, ljuta fetu i slatki preljev od limuna daju svjež i ukusan obrok spreman za samo 25 minuta
Donna je otkrila način na koji ona preokreće sendvič sa sirom na tavi i dodala da bi ovaj trik mnogima mogao olakšati postupak. Dobila je puno pohvala za svoju ideju
Poznato je kako čak i otužno jelo uz dodavanje jaja može postati predivan objed, pa iako vrlo jeftino, jaje može biti osnovni sastojak salata ili juha pa čak i prilog pojedinim jelima
Ovaj trik koji izvedete za samo dvije minute je prava revolucija - zobene pahuljice su finije, punijeg okusa i bez dodanih kalorija. Zašto ne biste i vi isprobali
U fritezi na vrući zrak mogu se brzo i jednostavno pripremiti razna jela i to sve uz minimum ulja. Ali, ipak neku hranu je bolje pripremati na uobičajan način nego stavljati u fritezu
Danas puno ovisi o tome kada je krumpir ubran i kako je skladišten. Ako se u međuvremenu smrzne, izgubit će teksturu, pa ni onaj hrskavi više neće biti za prženje, kaže chef Marin Rendić
Kulinarstvo je nezamislivo bez ulja, a koriste se na razne načine. U suradnji sa stručnjacima donosimo 24 vrste ulja te kako ih pripremiti bez da pritom izgube svoje najbolje nutritivne vrijednosti
Iako se kokosovo ulje donedavno preporučivalo za prženje namirnica, postoje indicije da je ipak manje zdravo od maslinovog ulja, iako za oba vrijede slična pravila: zagrijavajte ih što kraće
Meso je jedna od najčešćih namirnica na našim jelovnicima. Na globalnoj razini konzumiramo 320 milijuna tona mesa na godinu, a procjenjuje se da će do 2030. doći do porasta od 44 posto
Piletina je uvijek popularan odabir za ručak ili večeru, a uglavnom je pripremamo s rižom ili krumpirom te povrćem. No ako ste ikad razmišljali kako čitav tanjur pretvoriti u ukusan zalogaj, imamo recept
Ako punite meso, trebat će vam više vremena da se ispeče u pećnici, dok kod prženja mesa u tavi treba paziti na debljinu odreska zbog ravnomjernog pečenja
Spojevi koji nastanu oksidacijom nisu problem samo za krvne žile, nego i za probavni sustav i crijeva, što također može utjecati na povećani rizik od brojnih bolesti, pa i smrti
Kokosovo ulje i svinjska mast imaju visoku točku dimljenja, pa su otporni na visoke temperature, a bučino ulje najzdravije je i najbolje kao dodatak salatama - ili slasticama
Iako je dugo vladao mit da se na maslinovu ulju ne smije pirjati ni pržiti, trebate znati da ono ima točku dimljenja na 210°C te da je prikladno i za prženje krumpirića u tavi
U kuhinji vlada pravilo: "Strpljen - spašen". Najčešće pogreške događaju se zbog nestrpljivosti. Pečeno meso treba odstajati prije rezanja, tava se mora ugrijati...
Očito je bilo samo pitanje vremena. Netko je naime došao na ideju da trenutno najomiljeniji keks na svijetu umota u ništa manje omiljenu slaninu i sve to - zaprži
Akrilamid je kemijski spoj koji sadrži velik broj namirnica na tržištu te se dodaje u hranu kod pečenja i prženja, a povezan je s mutacijom stanica i malignim bolestima
Kod prženja na naglo najvažnije je da tava bude dovoljno vruća, kao i ulje jer se u suprotnom pore na mesu neće zatvoriti pa će svi sočni sokovi iz njega iscuriti
Iz mrkve i tikvica dobije se najviše nutritivnih vrijednosti ako se kuhaju u vrućoj vodi, meso je najbolje peći na naglo, a riba, brokula i kelj trebaju se pripremiti na pari
Najbolja ulja za pirjanje ili prženje su svjetlija rafinirana ulja poput suncokretova, sojina i repičina. Ako želite obogatiti jela specifičnim okusom, odaberite tamnija
Iskoristi svoj Oranž