Lifestyle

Komentari 0

Nutricionistica otkrila kako će vam zobena kaša biti ukusnija

Nutricionistica otkrila kako će vam zobena kaša biti ukusnija

Ovaj trik koji izvedete za samo dvije minute je prava revolucija - zobene pahuljice su finije, punijeg okusa i bez dodanih kalorija. Zašto ne biste i vi isprobali

Maddy Sweitzer-Lammé, nutricionistica koja piše za portal Eating Well, otkrila je da većinu godine voli energetski i okusom jaki doručak.

- Volim par jaja ujutro, možda s malo crnog papra i sira. Ali zimi, kad jutra počnu biti vrlo hladna, žudim za zdjelicom zobenih pahuljica - stvarno, jako dobrih zobenih pahuljica - kaže.

POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice u obrani organizma od bolesti

Postoji jedan jednostavan trik kojim svoje pahuljice možete podići na sljedeću razinu: tostiranje.

- Tako je. Ne koristim otmjenu zob koja se mora kuhati satima i ne podlijevam je maslacem i vrhnjem (iako, njam). Jednostavno lagano tostiram zobene pahuljice na dnu lonca prije dodavanja tekućine za kuhanje - napisala je.

Jednostavna je tehnika, a cijeli postupak kuhanja je gotov za desetak minuta. Ako tražite načine da zobenim pahuljicama dodate nešto novo, kako vam ne bi dosadile ili pokušavate potaknuti svoju obitelj na jedenje istih, stvaranje malo dodatnog okusa je dobar način da to postignete. 

- Jednostavno postavim lonac s teškim dnom na srednju vatru. Kad se zagrije, stavite zobene pahuljice na suhu tavu i tostirajte ih često miješajući otprilike 2 minute dok ne vidite da počinju tamniti. Osjetit ćete miris tosta, a pahuljice će postati smeđe-zlatne i to je cilj tostiranja. Dodajte svoju tekućinu za kuhanje (ja volim mješavinu vode i mlijeka) i kuhajte normalno prema uputama za kuhanje na pakiranju - objasnila je postupak.

Dodala je da za doručak za posebne prigode (poput subotnjeg jutra ili praznika), ljudi mogu isprobati prepeći zobene pahuljice na malo maslaca, koji posmeđi i stvara još bolji okus. Kaže da dodatna masnoća također pomaže da se duže ostanete siti, a gotovim pahuljicama dodaje punoću okusa. 

- Mislim da se svi možemo složiti da su zobene pahuljice često nositelj i drugih okusa, obično slatkih poput javorovog sirupa, meda ili smeđeg šećera - zaključila je.

Tostiranje zobi prije kuhanja stvara izraženiji okus u kojem ćete zapravo uživati, pa vam neće trebati toliko slatkih dodataka, dodala je Maddy. 

Najčitaniji članci