Komentari 0

LAST MINUTE ponuda - Advent na Bledu, 1 + 1 gratis!

LAST MINUTE ponuda - Advent na Bledu, 1 + 1 gratis!

Požurite, ostalo je još svega par mjesta za uživanje prekrasnoj prirodi i čistom zraku najljepšeg ledenjačkog jezera u ovom dijelu Europe. 199,00 kn za dvije osobe!

Želite li na jedan dan pobjeći od užurbane svakodnevnice i dugo nakon toga biti pod dojmom ovog čarobnog jezera? Uživajte u prekrasnoj prirodi i čistom zraku najljepšeg ledenjačkog jezera u ovom dijelu Europe. Kao u bajci, samo jezero okruženo je šumama i planinama, a u sredini se smjestio tajnoviti otočić Bled. Doživite ovu prirodnu oazu mira i tišine i saznajte zašto je baš Bled toliko čuvani prirodni biser susjedne Slovenije.

Bled privlači biznismene, umjetnike, sportaše, istraživače, stare i mlade… i to iz cijeloga svijeta. Kako bismo bili sigurni da ćete tijekom boravka probati i originalnu bledsku kremšnitu, uključili smo je u cijenu vaših aranžmana. Poznata je desetljećima, a koja je tajna recepture? Tajna leži u iskustvu i puno ljubavi vještih slastičara. Idealno za sladokusce, zar ne? Tijekom boravka na Bledu očekuje vas i paljenje adventske svijeće na trgu, koje će dodatno začiniti ovaj predblagdanski period. Osim toga, sajam obrta približit će vam život lokalnog stanovništva i tradicionalnih zanata. Po želji, možete se tradicionalnim brodićem po imenu „Pletna“ otisnuti do otočića s kojeg vas „poziva“ zvono otočne crkve. Vožnja brodićem vaš će boravak začiniti daškom romantike, a kad smo kod romantike i zaljubljenih, ne možemo ne začiniti priču o Bledu daškom legendi.

Prema legendi, mladenci bi trebali barkom otploviti do sredine jezera - do jedinog slovenskog prirodnog otoka gdje je na ruševinama hrama staroslavenske boginje žetve i plodnosti sagrađena katolička crkva. Naime, prema lokalnom vjerovanju, onaj tko svoju mladu uspije prenijeti preko svih 99 stepenica koje vode od obale do ulaska u crkvu garantirano će s njom cijeli život provesti sretno. Naravno, krajnjem cilju mora doprinijeti i mlada, koja cijelo to vrijeme mora šutjeti. Zahtjevan zadatak za pripadnice ljepšeg spola, zar ne? 

Turizam je ovdje skromno počeo krajem 19. stoljeća da bi danas živio punim intenzitetom tijekom cijele godine, a u ovom je periodu obavijen jesenskim šarmom. Njegove čari otkrila je i kraljica trilera Agatha Christie, koja se, doduše, na Bledu nije uspjela sakriti od novinara, ali je bez oklijevanja izjavila kako u njenim romanima nikad nećemo čitati o ovom kraju jer je – „prelijep za ubojstvo“.

Dnevni izleti koje nećete htjeti propustiti! Samo za čitatelje 24sata - Atlasove posebne ponude.

Više o ponudi na www.atlas.hr