Obavijesti

Bernardica Juretić - život poslije droge

Bernardica Juretić - život poslije droge
1

Humanitarna udruga „Zajednica Susret“ započela je s radom prije 23 godine te joj je osnovni cilj pružiti podršku i pomoć ovisnicima pri skidanju s droge

Humanitarna udruga  „Zajednica Susret“ započela je s radom prije 23 godine te joj je osnovni cilj pružiti podršku i pomoć ovisnicima pri skidanju s droge te  u životu poslije droge. Zajednica „Susret prva je takva udruga u Hrvatskoj i ovom dijelu Jugoistočne Europe. 

Udrugu je osnovala, tada mlada časna sestra, a danas žena izvan svećeničkog reda,  Bernardica Juretić. Danas je poput svojevrsnog hrvatskog branda borbe protiv ovisnosti. Sve je započelo kao mala terapijska zajednica u Cisti Velikoj kraj Splita, a danas ona uključuje 4 komune kroz koju su prošle tisuće korisnika. Zahvaljujući „Zajednici Susret“ i Bernardici Juretić mnogi su životi spašeni, a zalutale crne ovce vraćene su u društveno stado.

U komunama svi pojedinci imaju ispunjen dan kako bi borba s ovisnošću bila lakša; uče ih izvršavanju dnevnih obaveza, osiguravaju im posao (uče kukičanje, pletenje, rezbarenje i sl.), pomažu im u administrativnim i birokratskim poslovima (zdravstveno osiguranje. Zavod za zapošljavanje i sl.) te im pomažu u procesu odvikavanja uz stručnu terapeutsku pomoć.

Bernardica svim ovisnicima poručuje: „Uspjeh ovisi o vama samima bez obzira kako kvalitetan naš program bio. Ako ste ušli da bi zadovoljili formu, zbog roditelja, prijetnje zatvorom, a za vrijeme trajanja programa niste pronašli motiv, prva „prilika“ izvan komune vratit će vas drogama. Moj program je svojevrsna škola života, a kao u svakoj školi, imate učenike koji se kroz nju provuku i učenike koji zaista ovladaju gradivom. Za one koji su ovladali programom škole života koji se zove „Projekt Čovjek“, nema straha. Prema dosadašnjim pokazateljima više od 70% ih je došlo do kraja programa i izlječenja“.

 Pozivamo vas da i vi prijavite svoju priču i postanete METRO ZVIJEZDA ZAJEDNICE za 2015. godinu!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje