Obavijesti

Deset dana proslave Dana Grada Umaga za sve ukuse

Deset dana proslave Dana Grada Umaga za sve ukuse
1

Grad Umag je ove godine odlučio proslaviti 70. obljetnicu oslobođenja nizom manifestacija tijekom deset dana u svibnju

Grad Umag je ove godine odlučio proslaviti 70. obljetnicu oslobođenja nizom manifestacija tijekom deset dana u svibnju. Kalendar događanja u Umagu od 1. – 10. svibnja nudi pregršt događanja, glazbe, filma, sporta, kulture i svečanosti. Sadržaj manifestacija, ponajprije posvećen Umažanima,  ali i široj publici, zasigurno će zadovoljiti sve ukuse.

Proslava Dana Umaga, 6. svibnja započet će već 1. svibnja s golf turnirom „Savudrija Open 2015“ u Savudriji, dok će u centru Umaga građane zabavljati prvomajska budnica uz svečanu ophodnju limene glazbe. Prvi vikend svibnja bit će u znaku sporta uz Kup Grada Umaga u pljočkanju na Novoj obali te 46. Prvosvibanjski nogometni turnir u Bašaniji 2. svibnja, kao i 18. Kupu 6. svibnja u sportskom ribolovu na Novoj obali u nedjelju. Ponedjeljak, 5. svibnja u Stella Marisu bit će u znaku obljetnice potonuća minolovca Britanske mornarice Coriolanus te u znaku kulture uz otvorenje izložbe u crkvici Sv.Roka u 19:30 sati.

Najznačajniji dan za Grad Umag jest upravo 6. svibanj kad će svi građani i gosti proslaviti svoj dan uz svečanu sjednicu u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Ante Babić“ s početkom u 18:00 sati. Uz prigodne govore predsjednika Gradskog vijeća Milana Vukšića i gradonačelnika Vilija Bassanesea, program će nuditi niz zanimljivost. Od ekskluzivnog predstavljanja video spota Grada Umaga uz izvedbu uživo pjevača Gorana Griffa, svoje će umijeće prisutnima predstaviti i dječji zbor, klavijaturist Davor Kovačević, flautistica Nika Vižintin, klapa Lungo mare i plesna skupina Blue Dream. Glavne će uloge imati nagrađeni nagradom za životno djelo i godišnjom nagradom Gradskog vijeća i Gradonačelnika. Nakon svečane sjednice, u parku POU-a „Ante Babić“ nastavlja se proslava uz koncert Gorana Griffa i izvedbe zborova nacionalnih manjina Umaga, dok će se u 20:00 sati u Muzeju Grada Umaga prikazivat dokumentarni film „Industry hotel“.

Četvrtak nudi još jedan bogat program na području sporta i zabave. Na umaškom Trgu slobode od 11:00 – 15:00 sati odvijat će se već tradicionalne Sportske igre mladih gdje će se djeca od 7-18 godina starosti natjecati u raznim sportskim aktivnostima. U 20:00 sati slijedi dodjela nagrada najuspješnijima i bogat vatromet, nakon kojeg će jedinstvenu atmosferu stvoriti jedna od najpopularnijih glazbenih grupa svih vremena Lijepe naše,  Prljavo kazalište. Pod zvjezdanim nebom umaškog Trga „Prljavci“ će počastiti publiku romantičnim notama i intenzivnim stihovima kojima će u svakom prisutnom zasigurno pobuditi pregršt nezaboravnih emocija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Četvrtak otvara još jednu manifestaciju, 14. Moto susret  Staaari Rockeri koji se održava u auto kampu Stella Maris, a traje sve do nedjelje, 10. svibnja. Ljubitelje motora i glazbe  oduševit će bogat  dnevni i noćni program u kojem izdvajamo koncert Zabranjenog pušenja u petak te Vatre u subotu. 

U petak je predviđena projekcija „Dramma Italiano El dia me quieras“ u kino dvorani POU „Ante Babić“ u 12:00 i 19:00 sati. 

Završni vikend ovog tjedna bit će obavijen i odbojkaškom atmosferom zahvaljujući Odbojkaškom klubu Meliã Hotels Umag koji već 11. put za redom organizira tradicionalni dvodnevni međunarodni turnir u sportskoj školskoj dvorani.

Ovim bogatim programom Grad Umag još jednom potvrđuje da je grad sporta, kulture i zabave. A riječ je tek o početku bogatog kalendara kojeg Umag nudi u narednih nekoliko mjeseci. Građani i gosti Grada Umaga bit će zasigurno impresionirani događanjima u ponudi Umaga koja će nedvojbeno zadovoljiti sve ukuse i raspoloženja.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu