Obavijesti

Pogledajte kako je bilo jučer i što vas još očekuje sutra

Pogledajte kako je bilo jučer i što vas još očekuje sutra
13

Sunčani proljetni dani idealni su za opuštanje u vrtu. No, što je sa stanovnicima gradskih središta koji mogu samo sanjati o vlastitoj zelenoj oazi?

Srećom, danas vrtovi puni mirisnog cvijeća, aromatičnih začina i zdravog povrća mogu niknuti bilo gdje. Pop-up gardens, odnosno na brzinu postavljeni vrtovi najnoviji su vrtlarski trend koji osvaja središta svjetskih metropola, zapuštene betonske četvrti pretvara u mjesta za zelenu zabavu i svima pruža priliku da barem na nekoliko dana iskuse čari vrtlarenja i zdravog života. Kao i uvijek, Zagreb ne kasni za ovakvim trendovima, pa čak ih i uzdiže na novu razinu.

Dio Arena Centra ovog petka, subote i nedjelje, pretvorit će se u zelenu party zonu, tijekom proljetnog festivala "Pop up garden" gdje će svi zainteresirani moći vidjeti kako uzgojiti cvijeće, povrće i začinsko bilje u mobilnim vrtovima, odmoriti se na vrtnom namještaju od paleta i prošetati po zelenom, "travnatom" tepihu.

Na nekoliko izložbenih štandova izrađenih od paleta moći će razgledati i kupiti najljepše proljetno cvijeće, eko presadnice povrća i inovativni HomeOgarden koji omogućuje uzgoj povrća i na najmanjim balkonima.

Razgledati ćete moći i asortiman vrtnog namještaja Pevec – vrtne garniture, najmoderniju mehanizaciju i alate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na jednom od štandova Gradski ured za poljoprivredu davat će informacije o vrtnim gredicama u Gradskim vrtovima Zagreba.  

Slavni chefovi pokazat će kako pripremiti vrhunska jela od svježih namirnica i eko delikatesa iz Bio&Bio koje će posjetitelji moći kušati na licu mjesta. Kuhanju će se pridružiti i Luka Nižetić i Irina Čulinović,  a svakog dana moći ćete degustirati i vrhunske Yogi tea čajeve.

Između ostalog, u sutrašnjem programu "iz vrta na stol" uključiti će se i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Svakog dana očekuje vas i odlična svirka; u petak popodne, od 17 sati DJ Don Tom - Mashup Music, grupa Detour u subotu u podne i Luce u nedjelju od 11.30 do 13 sati. 

Program vode Marijana Batinić i Ida Prester.

Zato već sada u kalendare upišite 'Pop up garden festival' ove subote i nedjelje u Arena Centru!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina