Viral

Komentari 16

Ako želite živjeti na Glavnom kolodvoru i imate 1,1 mil. kn...

Ako želite živjeti na Glavnom kolodvoru i imate 1,1 mil. kn...

Zagreb: Stan ima 64,48 kvadrata i košta 150.000 eura (1,106.912 kn). Od ostalih pojedinosti stoji kako stan nema okućnice, parking ni roštilj, a nema ni lift ni bazen, ali zato ima dimnjak i autohtoni stil gradnje...

Zanimljiv i posve neobičan oglas pojavio se na jednoj od internet stranica za prodaju nekretnina. Naime, prodaje se stan u Zagrebu i to, ni manje ni više, već u samoj zgradi Glavnog kolodvora!

Riječ je o stanu koji je korišten kao smještaj željezničara.

- Ovaj jedinstveni stan se nalazi na drugom katu istočnog krila zgrade, a sastoji se od dvije velike sobe, kuhinje, kupaonice, odvojenog toaleta i zajedničkog hodnika. Opremljen je svime za ugodan život. Zbog specifične lokacije stan je idealan je za korištenje u turističke svrhe - stoji u opisu nekretnine. 

Stan je površine 64,48 kvadrata i cijena mu je 150.000 eura (1,106.912 kuna). Od ostalih pojedinosti stoji kako stan nema okućnice, parking ni roštilj, a nema ni lift ni bazen, ali zato ima dimnjak i autohtoni stil gradnje.

Dodaju kako je sama zgrada Glavnog kolodvora izgrađena krajem 19. stoljeća, u neoklasicističkom stilu, ukrašena skulpturama i dekoracijama, a dugačka je 186,5 metara. Svečano je otvorena 1892. godine, a rekonstruirana je 2006. godine. Glavni kolodvor u Zagrebu zaštićeno je kulturno dobro Republike Hrvatske.