Obavijesti

Viral

Komentari 26

ANKETA Mokrite li u moru?

ANKETA Mokrite li u moru?

Jedna je od čestih ljetnih dilema je - mokrenje u moru. Dok neki ne vide ništa loše u tome, drugi se zgražaju...

Jedna je od čestih dilema mokrenje u moru. Prema istraživanju Američkog kemijskog društva, ovo ponašanje je bezopasno. Kako objašnjavaju, ljudski urin je 95% voda, a prisutni natrij-klorid (koji se već nalazi i u morskoj vodi) ne šteti morskom okolišu. Čak i kad bi svi ljudi na svijetu istodobno mokrili u more, ne bi došlo do ekološke štete, tvrde stručnjaci. Biokemičar Stewart Johnes objašnjava da je urin bezopasan i, kada se razrijedi morskom vodom, postaje beznačajan u vrlo kratkom vremenu. 

Unatoč tome, znanstvenici preporučuju izbjegavanje mokrenja u manjim uvalama gdje voda manje cirkulira.

Pripazite! Danas temperature idu i preko 35 stupnjeva. Evo kakvo je stanje u vašem gradu
Pripazite! Danas temperature idu i preko 35 stupnjeva. Evo kakvo je stanje u vašem gradu

S druge strane, mokrenje u moru može biti smatrano nepristojnim i nehigijenskim, što pokazuju i neke lokalne regulative. Španjolski grad Marbella uveo je kazne od 750 eura za one koji se olakšaju u more na nekoj od njihovih 25 plaža. 

A što vi mislite o ovome?

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26
VIDEO Oprala umjetni bor. Ono što je izašlo iz njega je - užas!
PERETE LI DRVCE?

VIDEO Oprala umjetni bor. Ono što je izašlo iz njega je - užas!

Mnogi su priznali da im nikada nije palo na pamet oprati umjetno drvce. Jeste li vi među njima? Pišite nam u komentarima...
VIDEO Dubai čokolada više nije fora! Pogledajte ovu iz Pariza: Teška je 60 kila, a duga 90 cm
JESTIVA NOTRE-DAME KATEDRALA

VIDEO Dubai čokolada više nije fora! Pogledajte ovu iz Pariza: Teška je 60 kila, a duga 90 cm

PARIZ - Francuski proizvođač čokolade napravio je gotovo metar visoku repliku katedrale Notre-Dame de Paris uoči njezina ponovnog otvaranja 7. prosinca. Christophe L'Hermitte i njegov tim proveli su 250 sati gradeći strukturu od 60 kilograma i 90 centimetara. Katedrala je u potpunosti napravljena od čokolade, a građena je pomoću strojeva za rezbarenje najosjetljivijih detalja. Podsjetimo, pariška katedrala stradala je u požaru prije pet i pol godina. Požar je uništio njezin krov i toranj i prouzročio veliku štetu. Ostaje nejasno što je točno uzrok. Vlasti su isključile mogućnost podmetanja požara i rekli da je možda odgovoran električni kvar ili zapaljena cigareta.