Obavijesti

Viral

Komentari 39

Biste li ušli u ovaj avion? Let 666 na petak 13. vozi za HEL

Biste li ušli u ovaj avion? Let 666  na petak 13. vozi za HEL
1

Let poznat kao AY666 to HEL prevozi putnike iz Kopenhagena u Helsinki u 13. satu na petak 13. Danas je posljednji put da taj let vozi, a tijekom 11 godina obavio je 21 let na petak 13.

VIDEO

Finska aviokompanija Finnair, koja od 2006. godine svakog petka 13. vozi hrabre putnike iz Kopenhagena u Helsinki, odlučila je da će let AY666 danas posljednji put prevesti putnike u Helsinki.

Let poznat kao AY666 to HEL prevozi putnike od Danske do Finske u 13. satu na petak 13. Putovanje na dan koji se smatra najnesretnijim u godini moglo bi uštedjeti i nešto novca, no letjeti u 13. satu na petak 13. mnogi bi ipak željeli izbjeći.

- Danas je posljednji put da naš let AY666 prevozi putnike do Helsinkija, izjavio je glasnogovornik Finnaira i dodao kako je tijekom 11 godina AY666 na petak 13. obavio 21 let.

Rekao je i da će se od 29. listopada neki od brojeva letova u njihovoj mreži promijeniti, a među njima i let AY666 u AY954.

Pilot Juha-Pekka Keidasto kaže kako nije praznovjeran i da se nimalo ne boji letjeti na petak 13. Avion je poletio u 13:20 sati iz Kopenhagena, a u Helsinki stiže nešto prije 16 sati.

Petak 13. smatra se nesretnim danom jer Biblija taj dan navodi kao dan Isusove smrti. Također, vjeruje se kako je upravo na taj dan Eva navela Adama da zagrize jabuku te da je bio petak 13. i kad je Kain ubio svog brata Abela.

Na petak 13. 1927. dogodio se drugi najveći krah na burzama, a poslovni neuspjesi i bankroti potaknuli su očajne brokere na bacanje kroz prozore zgrade u Wall Streetu, nakon čega je zapamćen kao 'crni petak'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.