Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Bizaran hobi: Radi kuglice za bor punjene s pepelom umrlih

Unutrašnjost prozirne kuglice sastoji se od bočice s pepelom preminulih i perja. Svaka košta tek 3 funte, koliko otprilike dođe potreban materijal za izradu ovog ukrasa

10 komentara

Izgubiti člana obitelji je posebno teško, a još teže je preživjeti blagdane bez nekog vrlo dragog u svojoj blizini. No srećom, ljudi su sve inovativniji i nalaze rješenje gotovo za svaki problem.

Tako je Shirley Holdsworth (52) došla na neobičnu, neki bi rekli morbidnu, ideju. Ona pravi unikatne kuglice za bor - puni ih pepelom mrtvih, piše Sun.

- U početku je bilo malo čudno, ali sad sam se navikla. S jedne strane to je posebna čast - kazala je Holdsworth.

Za sad ih je izradila 75. Unutrašnjost prozirne kuglice sastoji se od bočice s pepelom i perja, a na njoj je napisano ime preminule osobe. Svaka košta tek 3 funte (malo manje od 30 kuna), koliko otprilike dođe potreban materijal za izradu ovog ukrasa.

- Radila sam kuglice za ljude koji su izgubili sinove i kćeri, majke i očeve, čak i za nekoliko njih koji su ostali bez psa - kazala je  Holdsworth.

- Uglavnom su to lokalni ljudi. To ih usrećuje. Ne bih nikada mogla zarađivati na nečijoj smrti - dodaje.

Kuglice je počela izrađivati nakon što je njen otac John umro u svibnju 2016. godine. Međutim, njena majka ne želi kuglicu s ostacima svog muža.

- Ne želi gledati u njegov pepeo - objašnjava.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message