Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Časne sestre samostan su preuredile u spa centar

Kupke se u samostanu Marienkron nude još od 1969. godine kada su samostan preuredili u hotel i spa centar, a kasnije su proširile ponudu

traditioninaction
Foto: traditioninaction
9 komentara

Grupa časnih sestara iz Austrije otvorila je spa centar koji danas ima pet zvjezdica kako bi zaradile nešto novca nakon što im je propalo uzgajanje kokošiju. Kupke se u njihovom samostanu Marienkron nude još od 1969. godine kada su samostan preuredili u hotel i spa centar, a kasnije su proširile ponudu na fitness, salon za uljepšavanje, tečaj joge i tibetsku meditaciju. Sestra Miriam ispričala je za Guardian kako su časne 1969. godine proučavale učenje svetog Benedikta kako bi pronašle novi izvor prihoda.
- Govorio je kako su se ranije samostani brinuli za hodočasnike. Inzistirao je na skrbi o bolesnima i slabijima, a njegovi redovnici služili su se rimskim termama - ispričala je sestra Miriam. Tada im je sinulo te su preuredile samostan. Danas u njemu radi 19 časnih sestara cistercitskog reda, no zbog velike posjećenosti i previše posla morale su zaposliti pomoć. Cijeli centar u Mönchhofu na istoku zemlje otvoren je za javnost, nema ograničenja ni za spol ni godine. Po pisanju nekih tamošnjih medija, spa centar časnih sestara je šesti najbolji centar u Austriji. Noć u centru košta oko 810 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message