Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Čupavi knjižničar u Osijeku: Ja sam mačak Đivo i čuvam knjige

Vrlo je pozitivno djelovao na studente, oduševljeni su zato što ima neku svoju energiju, koju prenosi na nas sve, pa su i studenti postali veseli. Pitaju gdje je mačak, kaže voditeljica knjižnice Lana Šuster

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
4 komentara

Knjižnica Filozofskog fakulteta u Osijeku nedavno je dobila novog zaposlenika, malo drukčijeg od drugih, ali voljenog od svih jer ovaj zaposlenik ima četiri noge, šiljate uši, dugi rep i ne priča, već prede!.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Radi se o mačku Đivi, koji se doslovno uselio u knjižnicu. Inače, fakultet je jedan od prvih u Hrvatskoj koji dopušta dolazak ljubimaca. To su odobrili još 2017.

Nadali su se da će tako olakšati vlasnicima ljubimaca koji moraju doći nešto obaviti na fakultet, a nemaju kamo sa svojim omiljenim životinjama. Nisu se ni nadali da će njihov fakultet postati dom malenome mačku.

S VISA STIGAO BRODOM Našla ga Jelena: ‘Mijau: Evo me doma, bolje volje san odma'

- Vrlo je pozitivno djelovao na studente, oduševljeni su zato što ima neku svoju energiju, koju prenosi na nas sve, pa su i studenti postali veseli. Pitaju gdje je mačak. Tako smo odlučili i postaviti galeriju Đivinih fotografija na Facebook stranicu - kaže voditeljica knjižnice Lana Šuster, koja se i brine o mačku.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Uz galeriju fotografija koje je napravila sama Lana, objavili su nekoliko tekstova Milice Lukić o Đivi i njegovu životu u knjižnici.

Mačak tako kao pravi zaposlenik piše seminare sa studentima, kontrolira vraćene knjige, broji ih. Pokušavao je i otkriti kako radi printer pa je dva puta skočio na njega i upalio ga.

- Ma studenti su oduševljeni Đivom. Samo moraju dobro paziti dok hodaju knjižnicom da ne bi stali na neku njegovu igračku. Sve smo prilagodili našem novom prijatelju - dodaje Lana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message