Obavijesti

Viral

Komentari 5

Doga Chosen uči biciklirati: Baka mu je vozila automobil

Doga Chosen uči biciklirati: Baka mu je vozila automobil
4

Dok pas sjedi i prednje šape drži na volanu, Hrvoje mu pridržava volan. U komentarima je napisao da je on bio brži, a prijatelji su se našalili govoreći da će ubrzo on trčati kraj bicikla...

VIDEO

Psi Hrvoja Muževića (41) iz Slavonskog Broda voze automobil, otvaraju vrata automobila, poslušno sjede i s vlasnikom slave rođendan.

Veterinarskog tehničara i uzgajivača njemačkih doga, nagrađivanog na domaćim i europskim izložbama pasa, prozvali su brodski Dr. Dolittle jer ne prestaje iznenađivati sa svojim psima. Njegov posljednji pothvat je priprema za vožnju bicikla njegova psa Chosen.

- Danas me supruga pustila malo van i ja krenuo psa istrčati s biciklom. Ali Chosen se dokopao kompa i kaže da psi sad imaju ravnopravnost. Zaprijeti mi da pošto ne spava u krevetu neće ni trčati pored bicikla. Psujući sam morao posuditi bicikl od dida Mate da se gospodin kondicionira pored mene. Zna li netko kako držati psa dalje od informacija s neta? – našalio se Mužević na društvenoj mreži.

U postu je objavio i fotografiju sebe i Chosena na biciklu. Dok pas sjedi i prednje šape drži na volanu, Hrvoje mu pridržava volan. U komentarima je napisao da je on bio brži, a prijatelji su se našalili govoreći da će ubrzo on trčati kraj bicikla dok Chosen nabija tempo.

Uvijek su ih zanimali auti

Inače, Chosen je unuk doge Saabor koja je znala upravljati automobilom, no preminula je, nažalost, prije četiri godine u dobi od sedam godina. U obitelji Mužević tad je zavladala velika tuga, ali Hrvoje je već onda znao da će mladi Chosen u vještinama nadmašiti baku.

- Ona je bila posebna. Kad smo nekamo išli autom, čekala me uvijek kraj vozačevih vrata. Ne bih se ni snašao, a ona je već bila za volanom. Htjela je voziti. Bila je jako pažljiva. Prije nego što je svoje prednje noge položila na volan, čekala je da joj namjestim sigurnosni pojas. Ja sam samo mijenjao brzine i dodavao gas - govori Hrvoje. Dodaje da, kad bi slučajno skrenula s puta i kad bi je on ukorio, odmah bi pogled vraćala na cestu. Njezin unuk Chosen je vrlo rano pokazao zanimanje za automobile. Hrvoje je sasvim slučajno otkrio tu njegovu sklonost, uhvatio ga je kako “provaljuje” u njegov automobil.

'Provalio' i aktivirao alarm

- Ne znam samo kako je skužio da se bravica na vratima ne pritišće, nego da je treba povući kako bi se vrata otvorila - rekao je vlasnik Hrvoje. A onda se jednog dana oglasio alarm.

- Pustio sam ga da se istrči. Odjednom je počeo tuliti alarm na autu pa sam pomislio da se netko od mojih prijatelja šali sa mnom. Prišao sam autu i vidio Chosena kako sjedi u njemu. Bio je spreman za put - oduševljeno priča vlasnik doge.

Osim što vole automobile, njegove doge vole i proslave, posebno svoje rođendane.

- Rođendane slavimo tako da izađemo u prirodu jer je to njima najljepši poklon - rekao je Hrvoje. Nisu samo rođendani prilika za slavlje, nego je to i svaki novi okot. Hrvoje govori da je svaki njegov pas poseban iako se ponekad čini da svi rade i vole iste stvari. Njegovi psi su uglavnom otišli u svijet novim vlasnicima. Ima ih u Americi, Africi, Australiji i Europi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Prvi maj' na Jarunu: Ekipa okrenula dva janjca na ražnju
NIJE IM ZANIMLJIV GRAH...

'Prvi maj' na Jarunu: Ekipa okrenula dva janjca na ražnju

ZAGREB - Praznik rada mnogi građani iskoriste za roštiljanje. Pomama za klupicama i kućicama iz godine u godinu je sve veća. Čitatelj nam je poslao snimku jedne ekipe koja je odlučila ispeći dva janjca...

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta