Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

'Dragi Djede, molim te da mi za Božić doneseš kosu, kovrčavu'

Čim je nedavno naučio prva slova, 4-godišnji britanac Zac Oliver odlučio je poslati pismo Djedu Božićnjaku. Iako mu je uputio tek nekoliko rečenica, njegovo je pismo dirnulo milijune.

6 komentara

Mali Zac Oliver iz Velike Britanije, nažalost, nije poput sve druge djece. Iako je živahan i pametan dječačić, Zac boluje od leukemije. I dok njegovi vršnjaci slobodno vrijeme provode u parkovima i na igralištima, Zac mora odmarati kako bi se što bolje oporavio od kemoterapije, piše Daily Mail.  

Zbog toga je Zac Božiću veseli i više od sve druge djece, a ove je godine po prvi put odlučio poslao pismo Djedu Božićnjaku. I dok je majka držala olovku i pisala, Zac je diktirao:

Dragi Djede, 

Mama mi je rekla da ti poručim da sam bio dobar. pa bih te molio da mi doneseš:

  • Dinosaure
  • PAW Patrol
  • Kosu - molim te da bude kovrčava

Dječak je, dakako, kosu izgubio za vrijeme kemoterapija, a njegova je želja dirnula milijune ljudi diljem svijeta, a sad najvjerojatnije i - vas. 

Iako prolazi kroz bolest koju ne zaslužuje ni jedno dijete, Zac se ne žali. Sve otkad mu je leukemija dijagnosticirana u svibnju ove godine, Zac je ostao pozitivan i vječito nasmijan. 

Zahvaljujući plemenitosti nekolicine Britanaca, njegovi su roditelji nedavno uspjeli prikupiti čak pola milijuna funti kako bi Zac otputovao u SAD primiti novu vrstu lijeka za leukemiju. Ta bi mu terapija šanse za preživljavanje trebala dići s 25% na 60% posto. 

Držimo mu palčeve!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message