Viral

Komentari 0

Flossie (26) službeno postala najstarija mačka na svijetu: 'Još uvijek je umiljata i zaigrana'

Flossie (26) službeno postala najstarija mačka na svijetu: 'Još uvijek je umiljata i zaigrana'

Mačka Flossie (26) iz Orpingtona priznata je kao najstarija živuća mačka na svijetu. Vlasnica kaže da ima zdravstvenih problema, ali je još uvijek zaigrana

Guinnessova knjiga rekorda proglasila je mačku Flossie (26), iz Orpingtona (jugoistočni London), najstarijom živućom mačkom na svijetu. Naveli su da je njezina starost, u ljudskim okvirima, 120 godina.

Vlasnica Vicki Green opisala je svoju ljubimicu kao posebnu i dragu mačku. Flossie ima problema s vidom i gluha je, ali još uvijek je razigrana. Vicki je spomenula da je svog ljubimca dobila iz udruge Cats Protection, prenosi BBC.

- Od samog sam početka znala da je Flossie posebna mačka. Ali, nisam mislila da ću svoj dom dijeliti s nekim iz Guinnessove knjige rekorda. Tako je umiljata, zigrana i slatka, pogotovo kad se sjetim koliko ima godina - napominje vlasnica.

Guinnessova knjiga svjetskih rekorda objavila je da je Flossie živjela u skloništu za mačke u blizini bolnice u Merseysideu kada su se dva člana osoblja sažalila nad njom i dala joj dom. Nakon toga, Flossie i njezina prva vlasnica živjele su zajedno deset godina dok ona nije umrla, a Flossie je preuzela njezina sestra koja je s mačkom živjela još 14 godina, sve do zadnjeg dana gospođe. Na kraju mačka je završila kod gospođe Green jer je ona imala iskustva u brizi za starije mačke.