Viral

Komentari 5

Indijac drži desnu ruku u zraku gotovo 50 godina: To je moja poruka mira, ne osjećam bolove

Indijac drži desnu ruku u zraku gotovo 50 godina: To je moja poruka mira, ne osjećam bolove

Pokušajte držati desnu ruku u zraku pet minuta. Ja jesam i sad psujem samog sebe jer me boli ruka. E pa jedan Indijac tvrdi da uspješno drži desnu ruku u zraku od 1973. godine. Ovo je njegova priča...

Amar Bharati čovjek je koji je 1970-ih imao sve što bi jedan čovjek mogao poželjeti. Iako je živio u siromašnoj Indiji, imao je pristojan posao u banci, svoj stan te suprugu i troje djece. Ali nije bio zadovoljan načinom života i svijetom oko sebe. Jednog dana, tvrdi, doživio je potpuno prosvjetljenje, piše Daily Star.

Odlučio je nakon toga posvetiti život indijskom božanstvu Shivi te se zavjetovao da nikad neće spuštati desnu ruku. Napustio je posao, prijatelje i obitelj te je postao sadhu ('sveti pustinjak'). To je, kako je sam ispričao za njemačke novinare koji su ga posjetili, njegov način promoviranja mira u svijetu.

- Ne tražim puno. Ne razumijem zašto ljudi stalno ratuju. Ne znam što nas to tjera na mržnju. Želim da Indija i cijeli svijet žive u miru - rekao je u jednom intervjuu prije desetak godina.

Ne zna se točno kad je počeo prakticirati ovaj zavjet, najčešće se spominje 1973. godina, ali kaže da više ne osjeća nikakve bolove.

- Prve dvije godine je bilo teško. Bolovi su bili izrazito jaki, ali s vremenom sam potpuno izgubio osjećaj u ruci - priznaje Amar. 

Na Instagramu i drugim društvenim mrežama postoji nekoliko fotografija turista koji su uspjeli pronaći ovog pustinjaka o kojem se jako malo zna. 

A čak i da odluči spustiti ruku, raspravljali su korisnici raznih foruma, to vjerojatno ne bi bilo moguće bez teških ozljeda jer je ruka izgubila cirkulaciju te su kosti u njoj jako oštećene.