Obavijesti

Viral

Komentari 8

Kao kod Bonda: Soba je ispod vode, pogled vam puca na ribe

Kao kod Bonda: Soba je ispod vode, pogled vam puca na ribe
2

Naselje Srce Europe u nekoliko kilometara udaljeno od Dubaija, atraktivne turističke destinacije za one dubljeg džepa, zamišljen je kao luksuz na James Bodnovski način

VIDEO

U ovim luksuznim rezidencijama smješteni su podvodni tankovi, nešto što nije baš tipični podrum, pa čak ni kad su elitne nekretnine u pitanju.

Cijene ovih kuća koje dizajniranih u pomalo Bondovskom stilu kreću se između 16 milijuna dolara do 77 milijuna dolara, a izgrađene su gdje drugdje, nego Dubaiju, točnije na četiri kilometra od glavnog grada emirata, piše The Sun.

Jedan od atraktivnijih detalja u interijeru svakako su goleme kupaonice s pogledom na gigantske podvodne tankove i živahni podvodni svijet.

Tu su i spavaće sobe koje omogućavaju panoramski pogled na bogati život podmorja i osjećaj da spavate u golemom akvariju.

Jedna od kuća nosi ime The Swedish Palace (u prijevodu: Švedska palača) ima snježnu zimsku sobu. U sredini prostorije je trupac pun snijega, a zid je zapravo pogled u šumu punu snijega u kojem stanari mogu uživati kad se zažele hladne sjevernjačke atmosfere. 

Projekt izgradnje luksuznog naselja namijenjenog ljudima dubljeg džepa i ekscentričnog stila života pokrenuo je The Kleindienst Group, najveća europska nekretninska tvrtka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Osim kuća akvarija i kuća sa sniženim sobama, kupci koji se kod kuće zbilja žele osjećati kao James Bond mogu izabrati i građevinu koje podsjeća na Atlantis iz Bondovskog filma Špijun koji me volio.

Cijeli projekt težak pet milijardi dolara kompanija je izbrendirala i razvila pod sloganom Srce Europe, i inspiriran je europskim gradovima i državama, Njemačkom, Venecijom, Švedskom, Švicarskom i St. Petersburgom. Od predviđenih četiri tisuće kuća, već ih je tisuću prodano.

Investitori planiraju dovršiti projekt izgradnje do sajma Expo 2020., koji privuče 25 milijuna posjetitelja. 

Iako je rejting agencija Standard & Poor's početkom godine najavila pad cijena nekretnina u Dubaiju za oko 10 do 15 posto u sljedeće dvije godine jer je tržište nekretnina već postalo prezasićeno, direktor kompanije Kleindienst nije nimalo zabrinut. 

Projekt predstavlja ulaganje s velikim potencijalom za povećanje vrijednosti investicije te privlačna je opcija investitorima koji bi nekretnine iznajmljivali turistima ili poslovnjacima, smatra on. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...