Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
153 komentara

Koji je ovo k? Na plaži su im se nasukale tisuće 'riba penisa'!

Stanovnike područja oko plaže Drakes Beach u Kaliforniji sablaznile su ljigave, dugačke životinje koje su se nasukale na pijesku. U prvi mah su pomislili da je riječ o hrenovkama koje su ispale s broda...

Foto: Kate Montana/iNaturalist Creative Commons
153 komentara

Nažalost, moram razočarati teoretičare zavjere koji su pomislili da je riječ o nekakvim penisima ili kobasicama koje su ispale s nekog broda. Ovo su ipak životinje, objasnio je dr. Ivan Parr, kalifornijski autoritet za biologiju mora. On je, nakon dojave prolaznika koji su na plaži Drakes Beach 6. prosinca uočili stvorenja neobično nalik na penise, izašao na teren i utvrdio kako je riječ o tisućama primjeraka debelog morskog crva latinskog naziva Urechis caupo.

Foto: Wikipedia

- Dugi su oko 25 centimetara i inače žive zakopani u pješčanom mulju. Budući da su posljednjih tjedana ovdje bjesnile oluje, moja pretpostavka je da su ih podivljali valovi izbacili na površinu - rekao je dr. Parr za NY Post.

Taj morski crv ima životni vijek od 25 godina i hrani se planktonima. dr. Parr kaže kako se tu i tamo ti crvi pojave po kalifornijskim plažama. U Kini su ti crvi navodno ukusan pohani specijalitet.

 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message