Obavijesti

Viral

Komentari 12

Misterij ubojstva roditelja na rođendan kćeri koja je - nestala

Misterij ubojstva roditelja na rođendan kćeri koja je - nestala
1

U prosincu 1999. godine policija i vatrogasci došli su na dojavu o požaru u mjestu Vinita u Oklahomi (SAD). Ono što ih je tamo dočekalo bio je tek početak jednog od najmisterioznijih slučajeva u prošlih 20 godina...

VIDEO

Ashley Freeman je 29. prosinca 1999. godine navršila svoj 16. rođendan. Dan je provela sa svojom najboljom prijateljicom Lauriom Bible koja je nakon toga ostala kod nje kako bi zajedno prespavale. 

No, te noći se dogodilo nešto za što istražitelji čak ni danas, godinama kasnije, nemaju odgovora. Naime, mobilna kuća u kojoj su djevojke prespavale se zapalila. Na dojavu o požaru reagirali su vatrogasci i policija koji su u njoj pronašli dva tijela spaljena do neprepoznatljivosti

Istragom je utvrđeno da su to bili Kathy i Danny Freeman, roditelji slavljenice Ashley. No, oni nisu umrli od požara kao što je 'na prvu' izgledalo. Oni su ubijeni hicima u glavu. 

Djevojkama, s druge strane, nije bilo ni traga, a ni glasa i tako već punih 17 godina. Ne samo da još uvijek nije poznato gdje su i kako završile djevojke nego se ne zna čak ni tko je ubio Ashleyine roditelje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je i osumnjičenika, ali i mnogih teorija o tomu što se dogodilo, no nikada dovoljno da se nekoga osudi. Što se pak dokaza tiče, požar je preživjela torbica Laurie u kojoj je pronađeno oko 200 dolara. Da su djevojke same pobjegle nakon što su ubile roditelje (i to je bila jedna od mogućnosti koje su razmatrane), onda sigurno ne bi iza sebe ostavile novac. Također, obiteljski je automobil ostao netaknut u dvorištu, s ključevima u bravi. 

Osumnjičenici i upitna uloga Dannyja Freemana

Sve, dakle, upućuje na otmicu, a u centru svega, čini se, mogao bi biti Danny Freeman. On se za života navodno bavio dilanjem druge i kretao se u poprilično sumnjivim krugovima. Njega se povezuje s osuđenim ubojicom Charlesom Christianom Kriderom koji je 2004. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog ubojstva Judith Schrum

Vjeruje se da su Danny i Krider bili bliski prijatelji i suradnici, a policija je krajem 2015. godine pretražila bunar na njegovom posjedu nakon dojave da je on djevojke možda bacio u njega. Međutim, istražitelji nisu pronašli ništa, a Krider se tako pridružio cijeloj paleti osumnjičenika u slučaju. 

Jedan od njih je, piše australski News, i Jeremy Jones, čovjek prethodno osuđen na smrt koji je u nekoliko navrata priznao da je ubio djevojke. No, kako za to nikad nisu pronađeni materijalni dokazi niti je on bio previše uvjerljiv, ubojstvo bračnog para i mladih djevojaka nikada mu nije pripisano. 

Kasnije je utvrđeno da su Jones i Danny Freeman imali određeni poslovni odnos, a u napuštenom rudniku na koji ih je usmjerio nije bilo ničega. 

Ranija smrt Dannyjeva sina

Još jedan neobični faktor u cijeloj priči je i smrt sina Dannyja Freemana. Nekoliko tjedana prije nego što su Danny i njegova supruga ubijeni, a djevojke nestale, Danny je jednom svojem rođaku rekao da, ukoliko mu se nešto dogodi, krivca mora tražiti u šerifovom uredu

Naime, Danny je radio na podizanju optužnice protiv šerifova ureda za smrt svojeg sina koji je ubijen nakon krađe kamiona. Prije toga sud je odlučio da je pucnjava na mladića bila 'opravdana', a policajci su prošli poligraf i time odagnali svaku sumnju da su imali prste u ubojstvu bračnog para. Tada se poligraf naime još uvijek smatrao vjerodostojnim dokazom dovoljnim da se nekoga okrivi ili oslobodi krivice. 

Potraga se nastavlja

Majka i otac nestale Laurie Bible i dalje ne dižu ruke od svoje kćeri. Oni su svjesni da je ona najvjerojatnije ubijena i sve što žele je pronaći njene ostatke kako bi je dostojno sahranili. Zbog toga su otvorili i Facebook stranicu u nadi da će im se tamo javiti svi oni koji bi mogli znati nešto o nestaku njihove kćeri. No, kako se čini, nestanak djevojaka i smrt roditelja jedne od njih još dugo će, pa moždai zauvijek, ostati nerješivi misterij. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.