Obavijesti

Viral

Komentari 42

Nerazdvojni su: Ja sam lane Srećko i pas Xena mi je mama

Nerazdvojni su: Ja sam lane Srećko i pas Xena mi je mama
2

JASTREBARSKO: Tornjakica Xena prošlo proljeće doma je donijela lane Srećka. Od tada su lane i kujica najbolji prijatelji. Baš sve rade zajedno...

VIDEO

Srećko je dio naše obitelji. Uvukao nam se pod kožu. Jednog dana kada ode, svima će nam faliti. Pogotovo Xeni. Njih su dvoje najbolji prijatelji, priča Martina Hlebentina (58) iz mjesta Tržić kod Jastrebarskog. Njena tornjakica Xena prošlo je proljeće iz obližnje šume, u zubima doma donijela maleno lane. Martina ga je nahranila kravljim mlijekom. Mislila je da će lane otići nazad u divljinu, no životinja se vezala za Xenu i ostala. Martinina kći Sanja nazvala ga je Srećko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

Mislili smo da će otići

- Kada je došao, bio je toliko malen da je jedva stajao na nogama. Xena je bila jako pažljiva oko njega i odlučili smo ga othraniti - kaže Martina. Dodaje da se Srećko potpuno slobodno može kretati, pa i otići kada god poželi. Jednom je čak i otišao iz dvorišta. Nije ga tada bilo cijeli dan i Martina je mislila da ih je napustio.

Dane provode igrajući se

No, nakon cijelog dana, Srećko se vratio kući. Sjedio je pred vratima i čekao da mu otvore. Na drugi ‘izlet’ s njim je otišla i Xena, no ubrzo su se skupa vratili. Martina kaže da Xena posesivno štiti Srećka, baš poput prave mame.

- Čim na vratima vidi nekog nepoznatog, odmah laje. Kada Srećko pije kravlje mlijeko iz bočice, Xena ga čisti i licka mlijeko koje mu se slijeva niz njuškicu. Uistinu su predivni zajedno. Njih su dvoje moja mala antistres terapija - raznježeno nam govori Martina.

POGLEDAJTE GALERIJU:

2
| Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

Srećko je inače jako pitom i plah. Poslušan je i nakon par mjeseci počeo se odazivati na to ime. Od prvog dana jako je mazan i odlično se slaže sa svim ljubimcima obitelji Hlebetina - tornjakicom Xenom, pet mačaka, grlicama, zlatnim fazanima, kozama i svinjama.

- Srećko je proždrljivac. Voli piti kravlje mlijeko, jesti kukuruz i suhi kruh, a posebno moje cvijeće. Sve mi je pojeo - kroz smijeh priča Martina. Dodaje da je lane najsretnije kada je kuća otvorena. Tada može krasti hranu iz kuhinje, što posebno voli. Hranu često krade i mačkama.

'On je dio naše obitelji'

- Prijatelji i poznanici u početku su nam govorili da bi Srećka trebali vratiti u divljinu, no kako je bio među ljudima, krdo bi ga vjerojatno odbacilo zbog mirisa. Kada poželi otići, slobodan je, ali ne mogu ni opisati koliko će nam svima faliti - zaključuje Martina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Preveli smo jezik vašeg psa: Što  govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?
ŠTO PSI GOVORE?

Preveli smo jezik vašeg psa: Što govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?

Psi znaju da mahanje repom u lijevom smjeru predstavlja neprijateljsko ponašanje, a u desnom prijateljsko. Isto tako smo zaključili da desna strana mozga proizvodi manje prijateljsko ponašanje, i obrnuto

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'
OGLAS NA FACEBOOKU

Pogledajte nevjerojatnu sobu u Zagrebu koja se renta za 250 eura: 'Namještaj kao iz smeća'

U oglasu piše kako se iznajmljuje namještena soba sa upotrebom kuhinje i kupaone. Soba po osobi sa režijama je 250 eura, nalazi se u prizemlju, a oglašivač kaže kako se nalazi u mirnom i tihom kvartu te ima parking
'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'
VODITELJICA NA EUROSONGU:

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'

A kad ste na pozornici i gledaju vas milijuni, onda ćete poslati i predmetom šale. Pa su se neki šalili kako ih voditeljice podsjećaju na kečap i senf... A njihova zadnja šala nije svima sjela