Obavijesti

Viral

Komentari 15

Otpustio sve radnike: Dosta mi je, ne mogu više s vama raditi

Otpustio sve radnike: Dosta mi je, ne mogu više s vama raditi
1

Dođe trenutak u svakom odnosu kada jednostavno morate reći 'j**i ga', reći zbogom i nastaviti u drugom smjeru, poručio je direktor Nippybusa svojim radnicima

VIDEO

Dosta mi je, shvatio sam da ne mogu s vama više raditi ni trenutka dulje, poručio je direktor autobusne kompanije Nippybus iz Somerseta svojim radnicima, Daily Mail.

Sydney Hardy (57) je preko noći odlučio zatvoriti tvrtku i podijeliti otkaze svima zaposlenima. Pošteđena nije bila ni njegova kći Nadine (21), koja se, skupa sa 16 vozača našla na ulici.

Zbog iznenadnog zatvaranja tvrtke, oko 300 djece je ostalo bez prijevoza do škole, a više stotina putnika iznenadilo se kad je doznalo da su otkazane vožnje za koje su već platili karte.

U službenom priopćenju tvrtke na njezinim internetskim stranicama stoji kako je 'Nippybus prestao s radom od ovog trenutka', te se navodi kako je tvrtka 'imenovala agente koji će likvidirati tvrtkinu imovinu i pokriti njezina dugovanja'.

Hardy je pak u internoj poruci svojim radnicima vrlo živopisno obrazložio svoju poslovnu odluku.

"Postoji razlika između odustajanja i spoznaje da vam je dosta. Meni je dosta, shvatio sam da ne mogu raditi s vama, ljudima koje sam zaposlio, ni trenutka dulje, napisao im je. Dođe trenutak u svakom odnosu kada jednostavno morate reći 'j**i ga', reći zbogom i nastaviti u drugom smjeru. Ovo je taj trenutak za mene. Odlazim kako bih slijedio svoj san u kojem ne moram raditi ovdje", poručio im je.

Otpuštena Nadine radila  je uredski posao u očevoj kompaniji. Nakon objave o zatvaranju tvrtke nije bila dostupna za komentar.

Bivši zaposlenici optužuju Hardyja da je digao ruke od kompanije kad je bilo najteže da bi uživao na Tajlandu i putovao u svom kamperu po Francuskoj. Jedan od otpuštenih vozača, Dave English (64), kazao je da su problemi počeli prije četiri mjeseca kad je devet vozača dalo otkaz i prešlo u druge firme.

"Putnici su zadnjih tjedana ulazili u moj autobus i govorili da su čuli glasine da će se kompanija uskoro zatvoriti. Čak sam pitao i Nadie zna li što o tome, a ona mi je rekla da to nije istina. Čini se da je i nju vijest zatekla, kao i sve nas", rekao je.

"Nije rješenje zabiti glavu u pijesak i pobjeći od problema. Iz dopisa je vidljivo da je krivnja vozača što se ovo dogodilo, ali bez nas ne bi ni bilo ove kompanije. Oduvijek je išao na odmor na Tajland. Nikad ga nije bilo kad je bio potreban. Drugi ljudi su obavljali njegov posao". 

"Svi su radili prekovremeno, ali Hardy je jednostavno očekivao da ćemo to raditi. Neki od tih vozača imaju djecu i kredite. Riješio je to na gadljiv način. Nitko više nema nimalo poštovanja spram njega", kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova
SAVJETI STRUČNJAKA

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova

Sadnice smjestite u sunčani dio vrta i pazite da ih ne stavite preblizu jednu drugoj jer vole prozračnost. Imajte na umu da postoje prirodna sredstva za zaštitu
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović