Ove dvije torbice izgledaju isto, ali detalji razotkrivaju 'lažnjak' | 24sata
Obavijesti

Viral

Komentari 39

Ove dvije torbice izgledaju isto, ali detalji razotkrivaju 'lažnjak'

Razlika se može uočiti po tome što su originalne Chanel torbice napravljen od mat teleće kože, dok se lažni Chanel može uočiti već po izgledu i krutoj teksturi materijala te specifičnom mirisu akrila

VIDEO

Uz toliku količinu uvjerljivih kopija, teško je razaznati je li torba koju ste kupili na sniženju original ili vrlo dobro odrađen lažnjak. Tim iz Luxe It Fwd, australske firme koja prodaje autentične second hand dizajnerske torbice, ova je problematika vrlo dobro poznata pa sve torbice šalju kod specijalista koji utvrđuje je li doista riječ o originalu

Kako su originalne Chanel torbice napravljene od teleće kože, lažni Chanel može se uočiti već po izgledu površine i krutoj teksturi plastičnog materijala te specifičnom mirisu akrila. Osim te razlike, osnivačica tvrtke Miranda Gillespie izdvojila je još pet ključnih razlika između originalne torbe Chanel Grand Shopping Tote

Cijena originalne Chanel torbe u trgovinama iznosi nešto više od 30.000 kuna, a kopije se na internetskim oglasnicima može kupiti za oko tisuću kuna, piše Daily Mail.

1. Obratite pažnju na serijski broj

Hologramska etiketa sa serijskim brojem uglavnom će prva odati repliku. Znamenke serijskog broja imaju svoje značenje, a iz brojeva možete vidjeti koje je godine torbica proizvedena. Osim toga, Chanel koristi vrlo specifičan font. Tako će serijski broj na lažnoj torbici biti ispisan potpuno drugačijim fontom nego originalni Chanel. Osim toga, etiketa na kopiji uglavnom je postavljena u krivom položaju. 

2. Provjerite 'Made in oznaku'

Na originalnoj Chanel torbici oznaka 'Made in' ispisana je jasnim, savršeno raspoređenim i posebno postavljenim slovima na kožnoj oznaci. S druge strane, slova na lažnjaku su razmazana, stisnuta i izgledaju neuredno. 

3. Potražite potvrdu o autentičnosti

Serijski broj na etiketi mora odgovarati serijskom broju napisanom na kartici autentičnosti. Chanel i ovdje koristi specifičan font pa je vrlo lako uočiti razlike između slova, brojki i znakova koje koristi Chanel i onih na lažnjaku. Osim toga, zlatne brojke će se kod replike presijavati u duginim nijansama, dok kod originalnog Chanela to nije slučaj. 

4. Provjerite ušitke

Loša kvaliteta izrade i brzo habanje odmah otkrivaju da je riječ o replici. Na lažnoj torbici, ušici će na jednom dijelu uvijek biti labavije izvedeni, čak i kada je torbica nošena svega nekoliko puta. Takvo nešto se ne može dogoditi na originalnoj Chanel torbici. 

5. Pogledajte zatvarač

Na originalnom torbici, oznaka brenda Chanel na zatvaraču je vrlo jasno ugravirana i slova su ravnomjerno raspoređena, dok su slova na kopiji obično vrlo debela. 

6. Prekontrolirajte vrećicu 

Chanelove torbice dolaze s pamučnom vrećicom za spremanje koju vlasnici često znaju zametnuti. Kao i na ostalim oznakama, print slova kod originala Chanela je jasan i ravnomjerno raspoređen, dok na vrećici koja stiže s replikom slova izgledaju prilično različito i neujednačeno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO