Obavijesti

Viral

Komentari 35

'Ovo su dva znaka nakon kojih se u avionu morate zabrinuti! A zbog tajica možete i poginuti'

'Ovo su dva znaka nakon kojih se u avionu morate zabrinuti! A zbog tajica možete i poginuti'

Šansa da ćete poginuti u avionu je 1 naprema 13 milijuna. Bivša stjuardesa otkriva znakove po kojima je sigurno da se nešto ozbiljno događa i upozorava žene da promijene odjevni stil za let

VIDEO

Glavni uzrok pada aviona u svijetu je pogreška pilota, a statističari su izračunali da je u periodu od 2018. do 2022. godine šansa da ćete poginuti u avionu 1 naprema 13 milijuna! No i uz taj podatak neki se boje letenja koje je, statistički, najsigurniji oblik prijevoza. Lisa Hughes (43) bila je stjuardesa više od deset godina. Proputovala je svijet i otkrila je dva znaka po kojima putnici mogu prepoznati da nešto ozbiljno nije u redu s avionom, prenosi Metro.

Kaže kako je prvi znak kad bi se putnici trebali zabrinuti ako primijete učestalu komunikaciju između stjuardesa i osoblja s putničkom kabinom. Pogotovo kad je ta komunikacija kratka, oštra i službena, tad je prilično jasno da nešto nije u redu i da nešto brine pilota. Drugi znak je prilično očita stvar da nešto nije u redu, a to je kad stjuardese počinju pripremati sigurnosnu opremu. To je obično i znak nakon kojeg slijedi pilotova objava za sve u avionu.

- Neobični zvukovi, vibracije, promjene u planu leta, kao što je nagla promjena visine ili smjera, mogu biti indikator da nešto mehanički nije u redu s avionom. Kad se spuste maske s kisikom, onda je svima jasno da je stvar ozbiljna - rekla je Lisa za Metro.
Što se tiče izvanrednog slijetanja, navela je kako je to u slučajevima mehaničkog kvara, hitnim medicinskim stanjima, opasnim vremenskim uvjetima te u sigurnosnim prijetnjama te da pilot uvijek prije toga obavijesti putnike da avion mora hitno spustiti.

'Ne nosite tajice u avionu'

U određenim situacijama tajice bi vas mogle koštati života! Kako tvrde stručnjaci, iako ženama jedan od omiljenih odjevnih predmeta, nikako nije pravi izbor za avion. Zašto? Pa zapravo je vrlo jednostavno. Christine Negroni objavila je i knjigu o misterioznim avionskim nesrećama i kaže kako su tajice opasne i neprikladne kad treba brzo napustiti avion.

- Svi danas nose tajice, ali ja izbjegavam taj materijal. Ako nešto plane u avionu, morate se probiti kroz vatru, a to gori kao ludo. I ne samo to, ako otvore sigurnosne izlaze i spuštate se niz onaj tobogan iz aviona, može biti vatre i na tlu i opet ste u problemu - rekla je, prenosi The Sun. Preporučuje neki laganiji prirodni materijal, a savjetuje i kako bi bilo dobro da nosite tenisice, u slučaju da morate hitno izaći iz aviona.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO U Zagrebu izložena kineska pasmina rjeđa od pandi i leopardski pas iz Louisiane
RIJETKE PSEĆE ZVJERKE

VIDEO U Zagrebu izložena kineska pasmina rjeđa od pandi i leopardski pas iz Louisiane

Posljednjeg dana velike Svjetske izložbe pasa na Zagrebačkom velesajmu izlagane su i neke od najrjeđih pasmina na svijetu. Te su pasmine tako ugrožene da još nisu do kraja ni standardizirane...

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana