Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Papagaj Rođo je najveći žicar u Sl. Brodu, glavna faca na placu

OSOBENJAK Papiga Rođo udomaćila se u slavonskobrodskom Naselju 'Andrija Hebrang'. Kad ga vlasnik zove da dođe kući, on kaže - 'neću'

Foto: Franjo Lepan/24sata
4 komentara

Iako se moraju držati na distanci i ne smiju ni pomisliti da pomiluju papigu Rođu kako ih ne bi ugrizao, stanovnici Naselja 'Andrija Hebrang' obožavaju tog čestog posjetitelja. Daju mu sjemenke i uživaju u pogledu na njega. A on - sjedne na ogradu i ne da nikome da stavi ruku na nju...

POGLEDAJTE VIDEO:

- Rođo je znao doletjeti k nama na drvo. Vlasnik bi došao i zvao bi ga da se vrati, na što je on odgovarao: 'Neću', rekla je Nada iz slavonskobrodskog Naselja 'Andrija Hebrang'.

Foto: Franjo Lepan/24sata

Šarena papiga ara koju svi od milja zovu Rođo tamo se udomaćila iako zapravo živi u susjednom kvartu.

- Često sleti na ogradu mosta u blizini i ne da nikome od prolaznika da stavi ruku na tu ogradu. Valjda je umislio da je most njegov - smije se Nada.

Rođo je slobodnjak, a vrijeme krati na javnoj rasvjeti, obližnjem drveću, te navrati i kod piljarica na ulazu u naselje, gdje prodaju svoje poljoprivredne proizvode. Nerijetko se s njima posvađa jer mu nisu ništa dale jesti. Međutim, jedna od njih za Rođu uvijek ima suhe sjemenke bundeve.

Foto: Franjo Lepan/24sata

- To je vrlo pametna papiga, uvijek dođe po sjemenku. Nikad ju nije pojela s ljuskom nego je vrlo stručno drži jednom nogom, a kljunom otvara. Viđamo Rođu i s njegovim vlasnikom. Dok se on vozi na motociklu, Rođo leti iznad njega, a kad se umori, sleti mu na rame - kaže žena. Za Rođu znaju svi stanari u naselju.

Foto: Franjo Lepan/24sata

Živi dvije ulice dalje, a zna odletjeti i do obližnjeg semafora jer je zanimaju boje na njemu i automobili koji prolaze. Rođo je i zavodnik, pa je već nekoliko puta išao u potragu za izgubljenim družicama, koje su se odazivale na njegov zov i sretno vraćale vlasnicima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message