Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pola sata čekaju u redu za ovu namirnicu na Dolcu

„Teta s Dolca“ otkriva zašto kupcima ne smeta izdvojiti i koju kunu više!

0 komentara

Zagrebačke domaćice znaju da je za najbolju sarmu najbitnije kvalitetno meso, ali i domaće zelje. Upute se tada često na Dolac, k "teti Anđeli", najpoznatijoj zeljarici na toj tržnici, kod koje redovi znaju sezati i do dvadeset metara. Ne smeta kupcima što moraju čekati ponekad i po pola sata da bi dobili ono po što su došli, a izdvojit će i koju kunu više, samo da je dobre kvalitete.

Priča Anđelke Trdić tako je samo dio onih koje donosimo u prilogu Blagdanski stol! U srijedu 4. prosinca pronađite recepte za blagdanska jela, pića i deserte. Čekaju vas i razni savjeti i hrvatski blagdanski običaji. Posebni prilog darujemo svim čitateljima uz Večernji list.

Što se u Hrvatskoj jede za blagdane?

Purica ili patka s mlincima, slastan pečeni odojak ili janjetina uz krumpire pune soka koje je pustilo meso. U kućanstvima uz more na stolu će se naći i pašticada, na kontinentu hladetina, vinski gulaš te čobanac, a početak svega naznačit će juhe koje su se kuhale satima. Uz to, obvezna je i francuska ili ruska salata, a neizostavne su i sarme. Tu je još i niz kolača, torti i slastica bez kojih mnogi božićne blagdane ne mogu ni zamisliti.

Za najukusniju hranu nužne su kvalitetne namirnice

Prava gozba čeka nas već tradicionalno u dane oko Božića i Nove godine. Kad se kupuju namirnice tim povodom, štednje nema. Svjedočimo tome svake godine kad počne "ludnica" u trgovačkim centrima i na tržnicama diljem zemlje.

A da bi ono što se nađe na stolu bilo što ukusnije, bitno je odabrati kvalitetne namirnice, kakve možemo nabaviti od lokalnih OPG-ova i seoskih domaćinstava, jednako kao i u trgovačkim lancima u kojima nude proizvode podrijetlom iz Hrvatske. Posebni prilog na dar pronađite na svim kioscima u srijedu 4. prosinca uz Večernji list.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message