Obavijesti

Viral

Komentari 102

'Prije 13.000 godina komet je obrisao naprednu civilizaciju'

'Prije 13.000 godina komet je obrisao naprednu civilizaciju'
1

Graham Hancock već 20 godina diže prašinu u znanstvenim krugovima tvrdnjom da je prije nas postojala napredna civilizacija koja je izbrisana u velikoj katastrofi

VIDEO

Godine 1995. Graham Hancock objavio je knjigu 'Otisci Bogova' u kojoj je iznio svoju teoriju o naprednim znanjima i spoznajama kojima je raspolagala civilizacija koja je postojala prije nas i o kojoj danas ne znamo gotovo ništa. Znanstvena zajednica tada se okomila na njega, pa čak i ismijavala njegovu teoriju. Ipak, knjiga je naišla na fantastičan odaziv čitatelja i prodana je u više od tri milijuna primjeraka, a BBC je čak napravio cijeli dokumentarni serijal (Atlantis Reborn) posvećen rušenju njegovih teorija.

Znanstvenici ga učestalo nazivaju šarlatanom i teoretičarem zavjera, no on kaže kako samo propitkuje službenu verziju povijesti i izaziva arheologe i povjesničare da rade još više i još bolje na utvrđivanju prave istine o prošlosti Zemlje.

- Kada kritizirate ustaljeni pogled arheologije na našu povijest koji nam se servira kroz medije i obrazovni sustav, neoprostivi je grijeh učiniti to uspješno. Kada kritizirate i nitko vas ne čuje, onda vas jednostavno ignoriraju. Mene nisu mogli ignorirati i time sam ih 'pogodio u živac', objasnio je Hancock.

VIDEO

Za nekoliko mjeseci, dvadesetak godina kasnije, Hancock će objaviti i nastavak na čak 500 stranica.

- Godine 1995. objavio sam knjigu o dokazima - otiscima - koji su ukazivali na postojanje nestale civilizacije. No, tada mi je nedostajalo ključno otkriće, ključni dokaz . Sada ga napokon imam, otkrio je Hancock u intervjuu za The Sunday Times.

On tvrdi da je drevnu i vrlo naprednu civilizaciju na Antarktici obrisao komet. Krater, kaže on, nije ostao vidljiv jer je komet udario u debeli sloj leda i tako spriječio nastanak rupe u tlu.

- Brojni novi znanstveni radovi u području geofizike i geologije pokazuju da je Zemlju prije 12.800 godina zaista pogodio komet, a upravo sam ja to tvrdio u knjizi iz 1995. godine , zaključio je Hancock za The Sunday Times.

Putovanja, razmišljanja i pronalaske Grahama Hancocka možete pratiti i na njegovom Facebook profilu .

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Ovo je najljepši pas na svijetu: U Zagrebu je trijumfirala ženka afganistanskog hrta iz Čilea!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Ovo je najljepši pas na svijetu: U Zagrebu je trijumfirala ženka afganistanskog hrta iz Čilea!

Zaida je već pobjeđivala na mnogim izložbama u Sjedinjenim Američkim Državama i ondje je prošlu godinu okončala kao drugi najuspješniji izložbeni pas svih pasmina. Drugoplasirana je ženka bobtaila iz Grčke

Tko nam je ukrao jedan praznik i što se sve može spajati? Dan državnosti i Tijelovo su isti dan
KALENDAR NERADA

Tko nam je ukrao jedan praznik i što se sve može spajati? Dan državnosti i Tijelovo su isti dan

Ova godina nije baš povoljna za spajanje, omoljenu disciplinu u Hrvata. U 2024. imamo čak tri 'izgubljena blagdana'. To su oni nesretni koji padaju na vikend, ne računajući Uskrs
VIDEO Novi kružni tok zbunio je vozače u Koprivnici: Voze preko njega, idu u krivom smjeru...
FALE MU RUBNJACI I DIJELOVI

VIDEO Novi kružni tok zbunio je vozače u Koprivnici: Voze preko njega, idu u krivom smjeru...

KOPRIVNICA - Novi kružni tok na križanju Cvjetne ulice i Ulice Antuna Mihanovića u Koprivnici zbunio je vozače. Čitatelji su za portal ePodravinu ispričali kako vozači ne brinu za novi kružni tok, a kako problem stvaraju znakovi za regulaciju. – Crveni krug u sredini novog kružnog toga tek je ofarban, moraju se još postaviti rubnjaci i drugi dijelovi kružnog toga, tako da je on još uvijek u nastajanju - rekao je pročelnik Tomislav Golubić.