Obavijesti

Viral

Komentari 1

Proputovao 139 država svijeta i prešao 24 milijuna kilometara

Proputovao 139 država svijeta i prešao 24 milijuna kilometara
1

Fred Finn počeo je putovati kada mu je bilo 18 godina. Od tada je čak 718 puta letio Concordeom. Drži i rekord kad je Concordeom putovao tri puta u jednom danu

VIDEO

Britanac Fred Finn (70) čovjek je koji je putovao najviše na svijetu. Posjetio je 139 država, Concordeom je letio 718 puta i prešao 24 milijuna kilometara, piše Daily Mail. Finn je posjetio više od dvije trećine svih svjetskih nacija. Počeo je putovati kada je imao 18 godina te je letio iz Hampshirea u New York. Svako putovanje zabilježi i traži potpis pilota ili vlakovođe vlaka kojim je putovao kako bi imao dokaz. Impresivno je i Fredovo putovanje Concordeom. U svih 718 letova svaki put je sjedio na istom mjestu.  

Godine 1983. dobio je priznanje Guinnesovih rekorda za čovjeka koji je prešao najviše kilometara. U idućih 27 godina taj je broj udvostručio.Fred još nije završio s putovanjima. Sljedeće turističko odredište koje bi želio posjetiti  je Mjesec.  

Drži rekord i u tri leta Concordeom u jednom danu. Zbog prirode svog posla toga je puta doručkovao u New Yorku i Londonu te se vratio u svoj ured u Londonu.

Svjetski putnik procjenjuje da je na 52 godine putovanja potrošio oko 175 milijuna kuna. Od svih zemalja koje je posjetio kaže da je  najgore u Nigeriji dok mu je najdraža Kenija u kojoj vodi sirotište za djecu. Sada živi u selu Komsomolsk u Ukrajini sa suprugom Alfom (35). 

- Trenutačno nemam želju još putovati. Bio sam na više destinacija nego što sam ikada sanjao, a one koje do sada nisam posjetio, ni ne želim - kaže Fred. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.