Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Punjeni - štakori! U glodavcima krijumčarili drogu, cigarete...

Zatvorski čuvar primijetio je tri mrtva štakora sa šavovima na trbuhu. Unutarnji organi mišolikih glodavaca bili su izvađeni i mrtvi štakori bili su "punjeni" drogom, cigaretama, karticama za mobitele...

Foto: Pixabay
5 komentara

Svašta padne na pamet ljudima iza rešetaka, ali ovakav slučaj još nismo imali, kažu u zatvoru u Dorsetu na jugozapadu Engleske.  

Naime, jedan od zatvorskih čuvara nedavno je primijetio tri mrtva štakora u dvorištu gdje se šeću zatvorenici. Kad ih je bolje pogledao, primijetio je šavove na trbuhu i to mu je bilo sumnjivo pa su sva tri štakora pokupili rukavicama i odnijeli ih u zatvor.

Foto: ministry of justice

I imali su što vidjeti - umjesto izvađenih unutarnjih organa, kompanjoni kriminalaca koji su iza rešetaka štakore su "napunili" narkoticima, cigaretama, sim karticama... Pa ih bacali preko zida unutra u dvorište pod okriljem mraka da bi ih onda sutradan prilikom dnevne šetnje zatvorenici pokupili. No preduhitrio ih je čuvar.

- Ovo samo pokazuje koliko daleko su neki zatvorenici spremni ići u krijumčarenju droga - rekao je Rory Stewart, ministar zadužen za cjelokupni zatvorski sustav.

Foto: ministry of justice

I ranije su imali sličnih pokušaja u engleskim zatvorima - preko zida bi se bacale punjene teniske loptice pa čak su znali slati i golubove s pošiljkama. Zato je Engleska odlučila uložiti oko 23 milijuna funti za poboljšanje osiguranja u zatvorima, što uključuje ometanje signala za mobitele, skenere i slične uređaje.

Englezi nisu jedini, još 2013. u Moldaviji su ulovili zatvorenike kojima je drogu iza rešetaka krijumčarila - mačka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message