Obavijesti

Viral

Komentari 0

Sedmi slučaj skandinavskog inspektora Joone Linne

Sedmi slučaj skandinavskog inspektora Joone Linne
1

Kada se netko vrati iz mrtvih, to može biti čudo. Ili noćna mora.

VIDEO

Ne smatraju se bez razloga upravo švedski krimići i trileri vrhuncem žanra, čak i žanrom unutar žanra. Brzi, žestoki i nepredvidljivi, s oštricom koja zarezuje u kvarno tkivo društva i zapletima toliko uzbudljivim da vam jednostavno ne dopuštaju knjigu ispustiti iz ruku, pisani preciznim i jednostavnim jezikom i najčešće radnjom smješteni u Skandinaviju, gdje se ispod naoko mirne i uravnotežene slike društva kriju mračne sile, moralna izopačenost i zlo samo.

Među onima koji su ovaj žanr doveli do savršenstva posebno se ističe ime Lars Kepler, ustvari pseudonim pod kojim piše osebujni bračni par Ahndoril. Alexandra Coelho Ahndoril i Alexander Ahndoril supružnici su koji svojim romanima slikaju opasnu i brutalnu sliku današnjeg svijeta, njihove su knjige svjetski bestseleri, prevedeni na više od dvadeset svjetskih jezika i prodani u više od 14 milijuna primjeraka. Svaka se od knjiga iz serijala o inspektoru Jooni Linni ubrzo po objavljivanju našla na vrhu liste skandinavskih ljestvica najčitanijih knjiga, a čitatelji se uvijek iznova oduševljavaju brzim i filmičnim ritmom njihovih priča, žestinom i preciznošću s kojom kombiniraju tradicionalni krimić i triler koji ostavlja bez daha. Njihov novi roman Lazar još je jedna potvrda spisateljske vještine, novi bestseler iz majstorske radionice Larsa Keplera čije romane u Hrvatskoj objavljuje nakladnička kuća Fraktura.

Lazar je još je žešći, mračniji i opasniji od njihovih prethodnih knjiga. Ako je to uopće moguće!

Kad mu jave da je u zamrzivaču oskvrnitelja grobova iz Osla pronađena lubanja njegove pokojne supruge Summe, policijski je inspektor Joona Linna potresen, ali smatra da je posrijedi slučajnost. No nakon što se pročuje za niz iznimno okrutnih ubojstava po Europi, Jooni sine jeziva pomisao: Jurek Walter nije mrtav.

Uvjerena da je ubila Jureka, Joonina kolegica Saga Bauer isprva ne prihvaća mogućnost da je ovaj silno perfidni serijski ubojica preživio njezine metke i utapanje. Dok Joona pokreće krizni plan spašavanja svoje kćeri, na udaru nesmiljenog zlikovca nađu se Sagini najbliži – otac i njezina polusestra Pellerina, djevojčica s Downovim sindromom.

Je li se zaista stari neprijatelj Joone Line vratio iz mrtvih? Kako je moguće da je preživio? Koja je poveznica iza niza okrutnih ubojstava?

Potraga za ovim odgovorima vodi vas kroz napet i mračan svijet kakav su mogli osmisliti samo istinski kraljevi žanra. Svaka od 497 stranica ove nezaboravne knjige istovremeno predstavlja neusporediv čitateljski užitak i sublimirano uzbuđenje. Riječ je o štivu od kojeg će vam srce brže kucati. Doslovno.

Kao i svaki put dosad, i u ovom je nastavku Lars Kepler brutalan i bridak kao rijetko koji pisac, ali i s puno suosjećanja za one koji su odabrali stranu dobra. Lazar je doista nezaobilazno štivo za sve ljubitelje pravih trilera! U pretprodaji u Frakturinoj web-knjižari do 25. 2., a od 26. 2. u prodaji u svim knjižarama u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'
URNEBESNI KOMENTARI

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'

'Joj pa i u Austriji se tako radi', napisao je jedan korisnik društvene mreže. 'Čovjeku se nešto prosulo po tepihu pa ispire...', dodao je drugi
Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!
RETRIEVER WEEKEND

Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!

U prostranom parku Osnovne škole Eugena Kvaternika, osim specijalnih izložbi retrievera iz cijelog svijeta, bit će predstavljeni i psi za traženje droge i eksploziva. spasilački i potražni psi te terapijski i psi pomagači