Obavijesti

Viral

Komentari 57

Sin (5) srušio kip, majci poslali račun: 'Dužni ste 132.000 $!'

Sin (5) srušio kip, majci poslali račun: 'Dužni ste 132.000 $!'

Torzo je trebao biti pričvršćen za podlogu, nije bio primjereno osiguran, a onuda su prolazile obitelji s djecom. Nakon što je skulptura pala nitko me nije ni pitao je li dječak dobro, kaže majka

VIDEO

Nakon što je njezin 5-godišnji sin u centru lokalne zajednice Tomahawk Ridge u Overland Parku u Kansas Cityju tijekom igre srušio staklenu skulpturu, Sarah Goodman dočekao je šok - na kućnu adresu stigla joj je obavijest osiguravajuće kuće da mora platiti 132 tisuće dolara jer se skulptura u padu oštetila i treba reparaciju. 

- Ovo je bila nezgoda i to je sasvim jasno. Ne želim umanjivati vrijednost umjetnine, ali ja ovo, da i želim, ne mogu platiti - izjavila je u četvrtak za portal Kansas City Sarah Goodman. 

Ispričala je kako je tog dana sa suprugom i četvero djece bila gošća na vjenčanju i taman su se spremali otići. Dok se ona pozdravljala sa ocem mladenke, njezina djeca trčkarala su u predvorju u kojemu je izloženo nekoliko skulptura i umjetničkih slika. Sve umjetnine bile su zaštićene i ograđene osim te.  

- Nisam vidjela što se točno dogodilo, stajala sam u hodniku odmah do predvorja. Vjerojatno je skulpturu  torza htio dotaknuti i možda zagrliti jer je zaigrani i dobroćudni petogodišnjak koji na jesen treba krenuti u školu. Torzo je trebao biti nekako pričvršćen za podlogu, očito nije bio primjereno osiguran, a onuda su cijeli dan prolazile obitelji s djecom. Nakon što je skulptura pala nitko me nije ni pitao je li dječak dobro, a onda me nakon tjedan dana dočekalo ovo pismo - kaže Sarah dodajući kako su njezina djeca dobro odgojena i pristojna. 

Iz centra kažu kako su skulpturu dobili na posudbu i stoga su za nju i odgovorni. 

- Zakon u Kansasu kaže da su roditelji odgovorni za ponašanje i nadzor maloljetnog djeteta, a vi to niste bili u stanju osigurati i stoga odgovarate za ovo oštećenje. Vrijednost oštećene skulpture procijenjena je na 132 tisuće dolara - poručili su osiguravatelji u pismu. 

Autor djela, koji ga je od komadića stakla slagao dvije godine, nije osigurao skulpturu i nije želio komentirati slučaj. Na snimci nadzornih kamera vidi se kako se dječak pokušao uspeti na skulpturu koja je potom pala i navodno ga lakše ozlijedila. Goodman i dalje ističe kako nije kriva i nada se da će njezino osiguranje riješiti problem s gradskom osiguravajućom kućom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.