Obavijesti

Viral

Komentari 88

U Splitu parkirali na mjestima za invalide, pa im auti 'nestali'

U Splitu parkirali na mjestima za invalide, pa im auti 'nestali'
1

Aute vozača koji su parkirali na mjesto za osobe s invaliditetom djelatnici Split Parkinga prekrivali su ceradom, a kad su se vozači vraćali prema vozilu prišao bi im muškarac u invalidskim kolicima

VIDEO

Dio naših sugrađana na teži je način naučio kako ne treba parkirati na mjesta za osobe s invaliditetom ako na to nemaju pravo. Nemojte biti jedan od njih, mislite gdje parkirate, napisao je Split parking uz video skrivene kamere koji su objavili na društvenim mrežama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

SKRIVENA KAMERA: LIJENOST NIJE INVALIDNOST, MISLI GDJE PARKIRAŠ

[NEKA SVIMA OVO BUDE JOŠ JEDNA OPOMENA] Dio naših sugrađana na teži je način naučio kako ne treba parkirati na mjesta za osobe s invaliditetom ako na to nemaju pravo. Nemojte biti jedan od njih, mislite gdje parkirate!

Posted by Split parking on Monday, 21 January 2019

U sklopu kampanje "Želiš li se mijenjati za mjesto?" postavili su skrivenu kameru u garaži jednog trgovačkog centra u Splitu i pratili tko se parkira na mjestu za osobe s invaliditetom. Njihove aute djelatnici Split Parkinga prekrivali su ceradom, a kad su se vozači vraćali prema vozilu prišao bi im muškarac u invalidskim kolicima. Većina onih koji su mu oduzeli mjesto se ispričala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Lijenost nije invalidnost - poručio je muškarac iz videa.

- Jasno je da je ljudima neugodno i vjerujem kako su ovim upozorenjem naučili lekciju, ali i da će svi ostali koji video pogledaju shvatiti da nije u redu stati na mjesto za OSI niti na minutu ako na to nemaju pravo. Neka nam svima ovo bude još jedna ozbiljna opomena - poručuje Marko Bartulić, direktor Split parkinga.  

Pronalazak parkinga OSI predstavlja svakodnevni izazov jer neki građani namjerno, no mnogi nesvjesno i nepromišljeno krše njihova prava i tako im otežavaju osnovne aktivnosti poput odlaska u trgovinu, na pregled ili jednostavno ulaska u zgradu. 

- Sjetimo se samo primjera od prije nekoliko dana kada je osoba nepropisno parkirala točno na mjestu gdje je snimljen promotivni video naše kampanje i zagradila put do ulaza u zgradu djetetu s invaliditetom u pratnji majke. Neizbježno je da će neki građani naučiti na teži način, no nama nije želja niti cilj kažnjavati, već promijeniti svijest kod građana da to prestanu raditi jer to je jedini način na napravimo stvarni pomak na bolje, zaključuje Bartulić.

U prilog činjenici da naši sugrađani još uvijek nisu dovoljno senzibilizirani na ovaj problem ide i podatak kako je u Splitu na dnevnoj razini u prosjeku četiri do pet premještanja automobila s parkirnih mjesta za OSI, što je preko 1600 premještanja s tih mjesta u cijeloj godini. Ta brojka zasigurno je i veća jer nisu svi prekršitelji nužno i uhvaćeni u prekršaju, a u nju nije uračunata ni zloupotreba znaka pristupačnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.