Viral

Komentari 5

Snimali video i pokušavali ući u trgovinu s lažnom maskom pa ih kazneno prijavili i deportirali

Snimali video i pokušavali ući u trgovinu s lažnom maskom pa ih kazneno prijavili i deportirali

Video koji je objavljen 22. travnja postao je viralan hit na društvenim mrežama, ali i razlog za deportaciju dvoje mladih influencera u Indoneziji

Dvoje YouTubera suočava se s deportacijom s Balija nakon što su snimili video na kojem je jedan od njih prekršio lokalne protuepidemijske mjere piše CNN.

Josh Paler Lin i Leia Se navodno su oduzete putovnice od strane lokalne vlasti i možda budu prisiljeni napustiti Indoneziju.

Na snimci pokušavaju ući u trgovinu bez maske za lice, što im ne polazi za rukom. Lin tada na lice nanosi lažnu masku i uspijeva ući u trgovinu.

Video koji je objavljen 22. travnja te je postao viralan hit. Lin ima 3,4 milijuna pretplatnika na YouTubeu.

Iako je ovo bio Linin i Seov prvi poznati prekršaj, priča oko videozapisa privukla je toliku pozornosti da su balijske vlasti oduzelie njihove putovnice. Lin je navodno s Tajvana, ali živi u Sjedinjenim Državama, dok je Se ruski državljanin, navodi se u policijskom izvještaju.

Lin je u međuvremenu uklonio video sa svog YouTube kanala.

24. travnja na svoj je Instagram objavio video u kojem se on, Se i njihov odvjetnik ispričavaju zbog tog čina. Video ima prijevod na engleskom i indonezijskom. 

-Namjera ovog video uopće nije bila nepoštivanje ili pozivanje svih da ne nose maske. Ovaj videozapis radim kako bih zabavljao ljude jer sam kreator sadržaja i moj je posao zabavljati ljude - rekao je Lin.

Ovog su puta oboje potpuno 'maskirani'.

Indonezija je imala 1.651.794 dijagnosticiranih slučajeva virusa i oko 45.000 smrtnih slučajeva. Bali, koji se u velikoj mjeri oslanja na turizam, nadao se da će početi dopuštati stranim posjetiteljima dolazak, ali trenutna situacija s virusima zasad je ostavila otok bez plana ponovnog otvaranja.