Viral

Komentari 25

Šokantna snimka iz Sydneya: Morski pas krenuo na plivača...

Šokantna snimka iz Sydneya: Morski pas krenuo na plivača...

Na jednoj od australskih plaža snimljen je morski pas vrste 'zmijozuba sivka' kako zanemaruje jato riba oko sebe i kreće prema plivaču koji bezbrižno i nesmetano pliva

Dronom je uhvaćen uznemirujući trenutak u kojem morski pas slijedi plivača koji opušteno pliva. Zmijozuba sivka je snimljena kako u subotu ujutro slijedi plivača na plaži Bondi u Sydneyu. 

Toga jutra su u Bondiju bila dva morska psa, prema muškarcima koji su dizajnirali aplikaciju Drone Shark kako bi zaštitili ljude od napada morskih pasa.

- Zabrinuo sam se na trenutak kada je zaobišao lososa i počeo slijediti plivača. Uzbunili smo ih našim megafonom samo da im kažemo kako je veoma blizu - pisalo je na Instagram postu Dron Shark aplikacije.

Zmijozuba sivka činila se nezainteresiranom za obližnje jato riba i krenula prema plivaču.

- Prilično se približava onom plivaču, brate. Što radi? - rekao je jedan od muškaraca na videu.

Na kraju se morski pas okrenuo i zaplivao u drugom smjeru.

- Bio je stvarno zainteresiran, zar ne? - upitao je jedan muškarac.

- Ovi tipovi obično ne pokazuju nikakav interes za to - složio se drugi.

- To je bilo neobično ponašanje - dodao je prvi.

Zmijozuba sivka

Ovi morski psi su snažni plivači s izbočenim zubima koji ih čine zastrašujućim. Obitavaju u vodama Japana, Australije, Južne Afrike, Mediterana i u istočnim obalama Sjeverne i Južne Amerike.

Vrlo su spori u usporedbi s drugim morskim psima i preferiraju loviti velike ribe, rakove, lignje, klizaljke i manje morske pse. Nema potvrđenih ljudskih smrti od napada zmijozube sivke, piše Daily Mail.