Obavijesti

Viral

Komentari 26

Srpski 'gastarbajteri' mrtvima su sagradili prebizarno naselje

Srpski 'gastarbajteri' mrtvima su sagradili prebizarno naselje
1

U Braničevskom upravnom okrugu na sjeveroistoku Srbije niknulo je jedno od najneobičnijih groblja na svijetu. Umjesto grobnica, imućni su 'gastarbajteri' preminulima sagradili pravo - stambeno naselje.

VIDEO

Ogroman broj stanovnik Braničevskog okruga već desetljećima emigrira prema sjeveru - Austriji i Njemačkoj - trbuhom za kruhom. Većina njih tamo se jako dobro snašla, barem sudeći prema velebnim zdanjima koja su zarađenim novcem sagradili u Srbiji. Puno drugačije nije ni kod nas - kad jedan susjed sagradi kuću, kuća onog drugog mora biti još veća i ljepša, pa makar se zadužili do beskonačnosti. 

Strastveni graditelji Braničevskog okruga u jednom su trenutku pak napravili korak dalje. Korak previše, složit će se mnogi. Uglavnom, priča ide ovako. 

Godine 1968. netko je na svojem grobnom mjestu u selu Smoljinac umjesto groba iskopao - temelje. Nekoliko dana kasnije tu je stajala kućica od nekoliko kvadrata s vratima, prozorima, uređenom terasicom, fasadom...  Bilo je to vrlo neobično posljednje počivalište. 

U godinama koje su uslijedile i ostali su stanovnici Smoljinca prihvatili ovaj novi trend pa danas njihovo groblje izgleda ovako. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da, dobro vidite. Ovo je groblje, ovo nije malo stambeno naselje.  Na njemu je od 70-ih godina prošloga stoljeća sagrađeno 50 kuća, a grobnih je mjesta sve manje, piše Telegraf. Zbog toga vlasnici okolnih zemljišta zadovoljno trljaju dlanove. Zemljišta se naime više ne prodaju prema cijeni kvadratnog metra već se održavaju dražbe, pa tko više ponudi - njegovo. 

Sićušni komadi zemlje tako dostižu vrtoglave cijene za koje bi se navodno mogao kupiti i omanji stan u obližnjem gradu. 

Video prilog o jednom od najneobičnijih groblja na svijetu pogledajte na Telegrafu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse