Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Stotinu vozača poslušalo upute Googlea. Svi su zapeli u blatu

Google Maps nam je svima, morate priznati, drastično olakšao snalaženje u prometu. No, slučaj iz Denvera pokazuje da ni Google nije uvijek bezgrješan...

Foto: Connie Monsees
33 komentara

Tisuće vozača u nedjelju se na potezu prema zrakoplovnoj luci u Denveru našlo u gadnom krkljancu. Naime, piše CNN, zbog prometne nesreće nastale su višekilometarske kolone. 

Detektiravši gužve, Google Maps je vozačima predložio prečicu koja će im znatno skratiti vrijeme putovanja. Ne propitujući trasu na koju ih navodi Google, stotine vozača krenulo je prečicom što će se već nekoliko minuta kasnije pokazati kao kobna greška. 

Google je, naime, vozače odveo na blatnjavi makadamski put. Nakon što je nekoliko automobila zapelo u blatu, kolona se samo nastavila uvećavati sve dok u njoj nije bilo više od stotinu automobila.

Predstavnici Googlea za CNN su objasnili da oni pri izračunavanju ruta u obzir uzimaju mnoge faktore, a između njih i izravnost te veličinu ceste. 

- Iako se trudimo da uvijek ponudimo najbolju moguću opciju, problemi se ipak mogu pojaviti zahvaljujući nepredvidivim okolnostima poput nepovoljnih vremenskih uvjeta. Predlažemo svim vozačima da uvijek poštuju zakon, budu oprezni i donose samostalne odluke u vožnji, zaključio je predstavnik Googlea. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message