Obavijesti

Viral

Komentari 129

Studentica strojarstva diplomski pisala na temu Biblije: 'Hvala Bogu, on me istinski razumije'

Studentica strojarstva diplomski pisala na temu Biblije: 'Hvala Bogu, on me istinski razumije'
1

Ističe da Bibliji, kao vrlo specifičnoj knjizi, treba pristupiti na poseban način. Važno je uočiti nakanu s kojom je napisana, prilike u kojima i za koje je nastala, njezin povijesni, zemljopisni, socijalni i religiozni kontekst

VIDEO

Diplomski rad jedne studentice s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu postao je hit na društvenim mrežama. Tema rada je Biblija, a naslov glasi "Osvrt na tehničke materijale u Bibliji".

U uvodu se zahvaljuje profesorici mentorici koja joj je, kako piše, dodijelila temu, drugim profesorima, obitelji i prijateljima, ali i Bogu.

- A najviše hvala dragome Bogu koji me jedini može istinski razumjeti. Hvala na svim darovima koje sam primila i raspakirala, pa čak i onim koje još nisam otvorila, ali život tek kreće, biti će vremena. Hvala na svemu što si mi stavio na put i što sam prošla jer me to učinilo boljom, snažnijom i odlučnijom osobom. Veselim se svemu što me iščekuje u budućnosti jer znam da život s Tobom je zabavniji i lakši. Spremna krenuti u nove pustolovine - napisala je. 

Ističe da Bibliji, kao vrlo specifičnoj knjizi, treba pristupiti na poseban način. Važno je uočiti nakanu s kojom je napisana, prilike u kojima i za koje je nastala, njezin povijesni, zemljopisni, socijalni i religiozni kontekst.

- Pri čitanju Biblije ne treba zanemariti neke činjenice kao što su: hebrejski način mišljenja i izražavanja, raznorodnost biblijskih književnih vrsta, različita vremena pisanja pojedinih knjiga, povijesne i zemljopisne okvire, prisutnost religiozne misli, izvor inspiracije i veliki liturgijski značaj Biblije - smatra studentica.

Između ostalog u radu navodi spominjanje sumpora.

- U Bibliji se 15 puta spominje sumpor i uvijek je njegovo spominjanje povezano s Božjom presudom, podzemljem i smrću - piše.

Cijeli rad možete pročitati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu