Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
6 komentara

Trump od muzeja htio posuditi sliku, a oni mu ponudili zahod

Kustosica muzeja Nancy Spector objasnila je Trumpu kako nisu u mogućnosti posuditi sliku jer je ona dio kolekcije koja se ne smije nigdje izmještati...

Foto: Reuters/PIXSELL
6 komentara

Njujorški muzej Guggenheim odbio je zahtjev Donalda Trumpa da mu za Bijelu kuću posude umjetničko djelo Van Gogha 'Pejzaž sa snijegom'. Umjesto toga, ponudili su mu posudbu zlatnog zahoda od 18 karata. Predsjednikova administracija ovu gestu nije komentirala.

- Ispričavamo se što nismo u mogućnosti Bijelu kuću ukrasiti djelom Vincenta Van Gogha, rekli su iz muzeja. 

Kako piše Washington Post, kustosica muzeja Nancy Spector objasnila je Trumpu kako nisu u mogućnosti posuditi sliku jer je ona dio kolekcije koja se ne smije nigdje izmještati niti putovati, osim u vrlo rijetkim prilikama.

- No, Bijeloj kući na duže vrijeme možemo posuditi zlatni zahod koji je kreirao talijanski umjetnik Maurizio Cattelan. Vrlo je vrijedan i pomalo lomljiv, ali poslat ćemo im upute za korištenje, rekla je Spector. 

Nije Trump jedini predsjednik koji je želio posuditi umjetničko djelo. Radili su to i njegovi prethodnici, a sve kako bi ukrasili mnoštvo soba u Bijeloj kući. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message