Obavijesti

Viral

Komentari 43

Trump predsjednik SAD-a? Što su sve predvidjeli Simpsoni

Trump predsjednik SAD-a? Što su sve  predvidjeli Simpsoni
0

Simpsoni su se uvijek bavili aktualnim događanjima izrugujući neke pojave u politici, sportu, glazbi...No, satiri nisu izvrgnuli samo ono što se u tom trenutku događalo...

VIDEO

Simpsoni su se uvijek bavili aktualnim događanjima izrugujući neke pojave u politici, sportu, glazbi...No, satiri nisu izvrgnuli samo ono što se u tom trenutku događalo već su, možda i nehotice, puno puta predvidjeli i ono što nas očekuje u budućnosti. Pa, krenimo redom:

1. Trump kao predsjednik

U epizodi iz 2000. prikazana je budućnost 2030. gdje je Donald Trump predsjednik SAD-a. Amerika je u krizi, a oslanja se na financijsku pomoć Kine i Europe. Pobjeda Lise Simpson na izborima jedino je svjetlo na kraju tunela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Veliki masni hamburger više nije fikcija

Simsponi su hamburgerom "Good Morning" željeli ismijati američki način prehrane. No, masni sednvič s kobasicom, paštetom, slaninom, jajima i sirom postao je stvarnost 2005. godine u lancu Burger King. Ime mu je "Enormous Omlette Sandwich".

3. Video pozivi

Lisa koja se udaje u jednoj od epizoda sa svojim majkom razgovara preko telefona koji ima ekran. Video pozivi preko mnoštva aplikacija danas su potpuno normalna stvar.

4. Plakat za Kill Bill tj. Ithchyja i Scratchyja

Film Quentina Tarantina "Kill Bill" na Novom Zelandu reklamirao se plakatom na kojem iz mača glavne junakinje curi "krv". Istu foru nekoliko godina ranije u Simpsonima su predstavili nasilni crtani junaci Itchy i Scratchy.

5. Ukrali limunovo drvo

U Simpsonima su djeca ratovala s djecom iz susjednog grada koja su ukrala njihovo drvo limuna, a u stvarnosti se to dogodilo u Houstonu gdje su lopovi iskopali limunovo drvo i pobjegli s njim.

6. Bart Simpson upoznao je mr. Burnsa u stvarnom životu

Britanac Bart Simpson, optužen za posjedovane vatrenog oružja, pozvan je na sud gdje se trebao pojaviti pred sucem gospodinom Burnsom u Kraljevskom sudu u Warwicku

7. Grijači za uši u obliku hamburgera

Pojavili su se u epizodi Simpsona iz 1998. i izazvali salve smijeha. Na tu je ideju došao Homer, a 2013. Josh Gates, voditelj relity showa "Destination Truth", preko Amazona je naručio majicu, a greškom dobio ove neobične grijače. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Slavonska pseća oaza: 'Dolaze nam ljubimci iz cijele Europe. Čuvamo, treniramo i igramo se'
IMANJE ZA UŽIVANJE

Slavonska pseća oaza: 'Dolaze nam ljubimci iz cijele Europe. Čuvamo, treniramo i igramo se'

Plus+ Obitelj Janović iz Marinaca kraj Vinkovaca na svom imanju od 3000 metara četvornih brine od 20 pasa. Vlasnici ih ostavljaju na čuvanju, treningu, igranju

Sa svojim kućnim ljubimcima uživajte u ljepotama Zagreba!
PUTOVANJE S LJUBIMCIMA

Sa svojim kućnim ljubimcima uživajte u ljepotama Zagreba!

Specijalizirane web stranice pokrenula je Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), gdje su na jednom mjestu objedinjene informacije vezane uz mogućnosti i obaveze za sve putnike s ljubimcima
Pravila nagradnog natječaja za pretplatnike "24sata te vodi u Lisinski"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila nagradnog natječaja za pretplatnike "24sata te vodi u Lisinski"

Pretplatnici tiskanog izdanja 24sata će 23. travnja moći osvojiti ulaznice za za projekciju kultnog nijemog filma strave "Nosferatu" u Lisinskom.