Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
28 komentara

Kamera koja treba prenositi Dolac stalno snima nečiji ured

Na zagrebačkoj tržnici Dolac prije tri godine postavljen je WLP (Web Live Point), uređaj koji prikazuje sliku uživo s tržnice. Namijenjen je za turiste koji stignu u Zagreb

Foto: 24sata/24sata
28 komentara

Često pogledam preko kamere kakvo je vrijeme, pada li kiša ili snijeg, tako da znam hoću li otvarati štand. Šokirao sam se kad sam pogledao prijenos uživo i vidio čovjeka u uredu, kazao nam je jedan od prodavača na zagrebačkom Dolcu.

Na zagrebačkoj tržnici Dolac prije tri godine postavljen je WLP (Web Live Point), uređaj koji prikazuje sliku uživo s tržnice. Namijenjen je za turiste koji stignu u Zagreb, a žele se javiti obitelji putem interneta. Kako bi u tome uspjeli, sve što trebaju je s uređaja skenirati QR kod. Potom se otvara link na internetu koji prikazuje sliku s tržnice. Link se putem dijeljenja pošalje najmilijima ili prijateljima. No od nedavno uređaj prikazuje sliku uživo iz nečijeg ureda.

- Šokirao sam se jer uređaj plaćen 100.000 kuna ne funkcionira. Bilo bi mi ipak draže vidjeti Dolac preko kamere, a ne nekoga u uredu - rekao nam je prodavač s tržnice. Pita se koliko je samo ljudi dosad skeniralo QR kod i uživalo u pogledu na nečiji ured.

U njegove riječi i sami smo se uvjerili skeniravši kod. U Grad Zagreb poslali smo upit u kojim ih pitamo znaju li za kameru koja snima nečiji ured, ali do zaključenja ovog izdanja odgovor nismo dobili. Inače, projekt vrijedan 100.000 kuna sufinancirao je i Grad Zagreb, a uređaj je prvi koristio gradonačelnik Milan Bandić, kojem je upute davao autor Darko Purkert.

Druga strana uređaja koristi se kao info kiosk. Tamo se može pronaći gdje se nalaze restorani, kafići i bolnice. Sve je objašnjeno na hrvatskom i engleskom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message