Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Vratio se 'iz mrtvih': Srce mu nije radilo 2 sata - preživio je

Dr. Wan Bo kaže kako je to čudo jer u svojoj karijeri nikad nije naišao na pacijenta koji je došao k svijesti toliko dugo nakon što mu je srce prestalo kucati

3 komentara

Petogodišnji dječak iz Kine, koji se poskliznuo i upao u ribnjak, preživio je nesreću iako mu je srce stalo na gotovo dva sata. Iz vode ga je spasio Yang Yu (53) koji je na površini vode ugledao dječakove hlače. Pozvao je pomoć, ali nije gubio vrijeme nego je odmah skočio u ribnjak. 

Izvukao je dječaka na površinu gdje ga je preuzela hitna pomoć i odvezla u bolnicu. Liječnik je odmah utvrdio kako ne diše, a medicinske sestre pokušavale su ga reanimirati 40 minuta. Kad su htjeli proglasiti smrt dječaka, njegova majka i djed preklinjali su da nastave reanimaciju. 

Dr. Wan Bo tada je rekao kako nema srca proglasiti smrt pa su nastavili s oživljavanjem i nakon punih 110 minuta, dječak je počeo disati. 

Wan Bo kaže kako je to čudo jer su svojoj karijeri nikad nije naišao na pacijenta koji je došao k svijesti toliko dugo nakon što mu je srce prestalo kucati. 

Dječak će nastaviti primati kisik jer sumnjaju da je gotovo dva sata bez otkucaja srca moglo izazvati oštećenja na njegovom mozgu, piše The Sun

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message