Obavijesti

Hrvatski limun za Karlovačko Limun Natur Radler

Hrvatski limun za Karlovačko Limun Natur Radler
11

HEINEKEN Hrvatska će za Karlovačko Limun Natur Radler koristiti limun domaćih proizvođača iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te Dubrovačko-neretvanske županije

Kompanija HEINEKEN Hrvatska predstavila je dugoročni projekt proizvodnje, nabave i otkupa hrvatskog limuna za proizvodnju Karlovačko Limun Natur Radlera. Kompanija bi tako limun otkupljivala od lokalnih proizvođača s Visa, Brača, Hvara te iz Splita, Šibenika, Metkovića, Konavala, Opuzena i Blata. 

Predstavnici HEINEKENA Hrvatska posjetili su Zvonimira Benčića i Slavomira Raffanellija, nositelje OPG-a Benčić i OPG-a Raffanelli s otoka Visa, te Ljerku Vlahović, upraviteljicu Poljoprivredne zadruge Postira na Braču s kojima kompanija namjerava ostvariti dugoročnu suradnju. Domaći proizvođači će tako osiguravati limun proizveden na području Republike Hrvatske koji će se koristiti za proizvodnju Karlovačko Limun Natur Radlera. 

Nakon prošlogodišnjeg projekta 100% hrvatski ječam za Karlovačko, nastavljamo s inicijativom da ojačamo nabavu sirovina domaćeg podrijetla. Karlovačko Limun Natur Radler potpuno je prirodan i ne sadrži aditive, konzervanse niti sirovine GMO podrijetla, a ponosni smo što će ga odsad činiti i hrvatski limun. Ovime također želimo dati potporu domaćoj poljoprivredi i doprinijeti održivosti domaćeg uzgoja limuna“, rekla je Branka Slaveska, predsjednica Uprave kompanije HEINEKEN Hrvatska koja je predstavnicima proizvođača limuna uručila simbolični poklon – sadnice limuna sorte Meyer – za obilježavanje početka suradnje.

Ovim projektom kompanija potiče održivu domaću proizvodnju ključnih proizvodnih sirovina što će imati utjecaj na razvoj lokalnog gospodarstva, a osiguravanje tržišnog otkupa veliki je poticaj za male proizvođače.  

 „Kompanija HEINEKEN Hrvatska inicirala je ovu suradnju jer vjeruje u potencijale hrvatske poljoprivrede te želi stimulirati domaću proizvodnju. Uvjereni smo da hrvatski proizvođači mogu osigurati limun vrhunske kvalitete kakav koristimo za naš Radler, a kako je u ovom trenutku naša potreba za njime veća od svih količina koje se proizvedu u Republici Hrvatskoj, jamčimo dugoročnu suradnju i otkup svih proizvedenih količina proizvođača koji se uključe u projekt. Nadamo se da ćemo s vremenom u proizvodnji Radlera koristiti 100% hrvatski limun“, rekao je Zvonimir Nemet, direktor Sektora lanca opskrbe kompanije.

Zvonimir Benčić prilikom susreta s predstavnicima HEINEKENA Hrvatska istaknuo je važnost ove suradnje za male proizvođače. “Uspostavljanje partnerstva s velikim otkupljivačem na duži rok dobar je put k održivosti voćarstva. Siguran tržišni otkup malim proizvođačima je poticaj za intenziviranje proizvodnje. Ova inicijativa uistinu je hvalevrijedna i izvrsna je prilika za daljnji razvoj uzgoja vrhunskog ekološkog limuna u Hrvatskoj.“ Slavomir Raffanelli izjavio je tom prigodom: „Otok Vis sa svojom povoljnom klimom ima idealne uvjete za uzgoj limuna. Taj je potencijal zasad nedovoljno iskorišten pa nas ovakva inicijativa veseli.“

Uzgajivači s otoka Brača jednako su oduševljeni projektom. „Hrvatski proizvođači mogu i znaju uzgojiti limun visoke kvalitete i drago mi je da je HEINEKEN Hrvatska to prepoznao. Domaći limun ima veliki potencijal i ovo je značajan korak naprijed za njegovu proizvodnju, posebno na otocima poput Brača“, rekla je Ljerka Vlahović, upraviteljica Poljoprivredne zadruge Postira.

Okupljanja na Braču i Visu završena su zajedničkim sadnjama limuna članova menadžmenta kompanije HEINEKEN Hrvatska, čime je učinjen prvi korak u proširenju nasada limuna domaćih proizvođača. Ova simbolična akcija ujedno je i potvrdila predanost kompanije poticanju uzgoja limuna u Hrvatskoj. 

 Ovaj projekt nastavak je aktivnosti HEINEKENA Hrvatska da za svoje proizvode koristi sirovine hrvatskog podrijetla. U srpnju prošle godine kompanija je uspješno započela projekt 100% hrvatski ječam za Karlovačko u suradnji s tvrtkama Slavonija slad d.o.o. i Poljoprivredno prehrambenim kompleksom d.o.o. (PPK) te Poljoprivrednim institutom Osijek. Tako se danas za proizvodnju Karlovačkog koristi ječam s hrvatskih polja, što se ponosno ističe i na nedavno redizajniranoj etiketi. 

Karlovačko Limun Natur Radler s hrvatskim limunom bit će dostupno na hrvatskom tržištu od Božića 2015. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao