Obavijesti

Junior

Komentari 0

Crvenokosi i duhoviti Ron je najbolji Harryjev prijatelj

Crvenokosi i duhoviti Ron je najbolji Harryjev prijatelj
3

Ronald Ron Bilius Weasley rodio se 1. ožujka 1980. godine. Ima crvenu kosu koja je glavni znak raspoznavanja njegove obitelji. Visok je i mršav, s plavim očima

VIDEO

Ronald Ron Bilius Weasley rodio se 1. ožujka 1980. godine. Ima crvenu kosu koja je glavni znak raspoznavanja njegove obitelji. Visok je i mršav, s plavim očima, pjegicama na licu i dugim nosom. Osim dugog nosa ima i velika stopala. 

Ima petero starije braće i mlađu sestru

Njegovi roditelji zovu se Arthur i Molly Weasley i imaju sedmero djece. Ron je šesto po redu dijete, a od njega je mlađa samo njegova jedina sestra Ginny. Obitelj živi u obiteljskoj kući Jazbini u Devonu gdje je Ron odrastao. Braća mu se zovu Charlie, Bill, Percy i bliznaci Fred i George. 

Dolazi iz stare čarobnjačke obitelji

Obitelj Weasley je stara, poznata, čistokrvna čarobnjačka obitelj. Ronov otac radi u Uredu za otkrivanje i zapljenu lažnih obrambenih čarolija i zaštitnih predmeta. To je dio Ministarstva magije, a Arthur je šef ureda. Unatoč podrijetlu i poslu, obitelj je siromašna, a siromaštvo je posebno smetalo Ronu koji je u zbog nedostatka novca morao trpiti zadirkivanje u školi.

U domu Gryffindor postao najbolji Harryjev prijatelj

Ron je u Hogwarts došao kad i Harry Potter i zajedno su završili u domu Gryffindor i postali najbolji prijatelji. Ron je zbog toga imao bitne uloge u Harryjevim avanturama. Kao i Harry, i Ron je igrao metloboj. U ekipi je igrao na mjestu vratara. 

Zbog siromaštva njegove obitelji Ron je morao nositi odjeću starije braće jer mu roditelji nisu mogli kupiti nove pelerine. Kako je Harry imao puno novaca, Ron je ponekad znao biti ljubomoran na njega i zavidio mu je na slavi koju ima. 

Bio je zaljubljen u Hermionu koja mu je postala supruga

U svom društvu Ron je najduhovitiji član. Njegovi razgovori s drugim učenicima bili su puni duhovitih upadica. Od samog upoznavanja pokazivao je znakove zaljubljenosti u Hermionu koja mu je kasnije postala supruga i dobili su dvoje djece. Kada je Hermiona na jedan božićni bal otišla s Viktorom Krumom, Ron je bio jako ljubomoran, a jedno vrijeme imao je djevojku samo da bi Hermiona bila ljubomorna. 

Bio je odličan igrač metloboja

Kada se na prvoj godini u Hogwartsu Ron pogledao u zrcalo Erised koje svakoj osobi pokazuje koje su joj najveće želje, Ron je bio glavni prefekt i kapetan metlobojske ekipe. Prefekt je postao na petoj godini što ga je iznenadilo, a iste godine postao je i vratar u gryffindorskoj metlobojskoj ekipi. 

U metloboju je bio odličan igrač. Znali su ga zbuniti jedino zvižduci navijača zbog kojih je znao griješiti.

Bio je prosječan učenik, a znala mu se zalomiti dobra ocjena

Kada je u pitanju škola, Ron je bio prosječan učenik. Znala mu se 'zalomiti' poneka ocjena Iznad očekivanja. Po tome su Harry i on bili jako slični. Obrana od mračnih sila i Skrbi za magična stvorenja dva su predmeta u kojima je bio najuspješniji. S druge strane, Preobrazba i Čarobni napitci su predmeti s kojima se najviše mučio. 

Weasleyevi su bili Harryjeva druga obitelj

Kada se Harry sprijateljio s najmlađim sinom Arthura i Molly Weasley, oni su mu postali druga obitelj. U njihov doma odlazio je kad god je napuštao školu. Kod Dursleyevih je išao samo kada je baš morao iz nekog razloga. Arthur i Molly bili su Harryju kao kumovi koji su se brinuli za njega kada je Sirius Black bio odsutan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...