Obavijesti

Junior

Komentari 0

Najcool dvorci: Bajkoviti ukrasi iz cijelog svijeta

Najcool dvorci: Bajkoviti ukrasi iz cijelog svijeta
6

Posebno je zanimljiv Mont Saint-Michel, koji je odsječen od svijeta. Dvorac se nalazi na stjenovitom vrhu na otoku u Francuskoj na kojem živi 44 ljudi

VIDEO

U njima se ne živi, ali ih možete posjetiti. Ove bajkovite masivne građevine kao da su scenografija iz Disneyevih crtića. A jedan od njih zaista i je. 

Neuschwanstein nalazi se u Njemačkoj i često se koristi u filmovima o likovima iz bajki. Brojne princeze i kraljevi živjeli su baš ovdje. 
Drugi prelijepi njemački dvorac zove se Löwenburg, što u prijevodu znači 'lavlji grad'. Sagrađen je krajem 18. stoljeća i često ga nazivaju Disneylandom toga doba.


Posebno je zanimljiv Mont Saint-Michel, koji je odsječen od svijeta. Dvorac se nalazi na stjenovitom vrhu na otoku u Francuskoj na kojem živi 44 ljudi. Zovu ga “grad mrtvih”. Do njega se može doći samo uskim mostom koji je za vrijeme plime potpuno pod vodom. 

Matsumoto je nacionalno blago Japana. Za razliku od većine dvoraca, nije na uzvisini nego u ravnici. 

Ova fascinantna svjedočanstva prošlosti svakako treba vidjeti uživo, budete li ikada u prilici.

Drakulin dvorac meta je znatiželjnih turista

Ovaj dvorac u Rumunjskoj krije mračne tajne. U njemu je navodno živio Vlad Tepeš, grof Drakula, i u njemu držao zarobljenike. U dvorištu je bunar u koji turisti bacaju novčiće jer, prema legendi, Drakula ih skuplja i ispunjava želje.

Slovenski dvorac u stijeni jedini je takav na svijetu

Nekoliko kilometara od ulaza u svjetski poznatu Postojnsku jamu u Sloveniji smjestio se dvorac Predjama. Prvi put se spominje 1274. godine i sagrađen je u prirodnoj stijeni. Dovršavali su ga postupno. Desno krilo dodano je 1570. godine, a dijelovi zdanja i kasnije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith