Obavijesti

Junior

Komentari 0

Obožavamo gumene i žvakave šarene bombončiće

Obožavamo gumene i žvakave šarene bombončiće
1

Gumenjaci. Šarena opsesija ne samo djece nego i odraslih, ma koliko god to pokušali sakriti. Naučite kako možete sami napraviti zdrave bombončiće

VIDEO

Gumene bombone svijetu je darovao tko drugi nego -Haribo. U toj tvrtki, čiji je osnivač Nijemac Hans Rigel, davne 1922. godine rodio se prvi gumenjak. Medo, poznatiji kao Gummibär, ujedno je i danas najpopularniji odabir mnogih ljubitelja ovog slatkiša. 

Mnogima na spomen gumenih bombona upravo Haribov medvjedić padne na pamet, iako ih sad već ima najrazličitijih boja i oblika, često životinjskih. Žabe, zmije, crvi, pauci, zvjezdice, grašci, ali i obični krugovi, sve te vrste bombona, unatoč svojim razlikama, uglavnom su istog ili sličnog sastava. Želatina, naravno, nešto šećera, glukoznog sirupa, plus dodaci za pojačavanje okusa, najčešće kiselosti. I to je to. Ništa posebno komplicirano. Potreban je samo kalup koji će smjesu pretvoriti u novi oblik i sastojci koji će omotaču dati prepoznatljiv sjaj.

Iako nema dokaza njihove štetnosti za organizam, mnogi često savjetuju izbjegavanje 'gumija' i okretanje nekim zdravijim poslasticama. 

Ono što je sigurno jest da gumeni bomboni prave hranidbene vrijednosti zapravo - nemaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugim riječima, u njima su prazne kalorije šećera i nešto proteina iz želatine. A opet, za njima je nevjerojatno lako poludjeti. Valjda zbog svog tog šarenila i svjetlucanja koje mami na još. Ipak, probajte se kontrolirati, pa ih umjereno konzumirajte.

Napravite zdrave gumene bombone

Potreba je prije svega želatina, ona životinjskog podrijetla ili biljna, takozvani agar agar koji se dobiva od alge neutralnog okusa. S njom se miješaju voće, primjerice jagode, malo meda, limunova soka i vode. Smjesa se potom izlije u ukrasne posudice za led. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang