Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Preslatka bića noći: Upoznajte šišmiše

Park prirode Medvednica u subotu 29. kolovoza od 10 do 17 sati, na planinarskom domu Glavica i špilji Veternici, obilježit će 19. po redu “Međunarodnu noć šišmiša”

 Australian Bat Clinic
Foto: Australian Bat Clinic
0 komentara

Javna ustanova “Park prirode Medvednica”, u subotu 29. kolovoza od 10 do 17 sati, na planinarskom domu Glavica i špilji Veternici, obilježit će 19. po redu “Međunarodnu noć šišmiša”.

Tako ćete iduće subote moći saznati sve informacije vezane uz istraživanja, zaštitu šišmiša, njihovoj ishrani, letu, korisnosti ali i njihovoj ugroženosti. Posjetitelji će se tog dana moći sa stručnjacima za šišmiše uputiti u potragu za šišmišima pomoću “bat detektora”, dok će najmlađi gosti moći sudjelovati u raznim radionicama za djecu – od izrade šišmiš maski do kvizova i crtanja … 

Oni koje će ovi Veternički šišmiši osvojiti mogu ih i posvojiti. Također će svaki puni sat biti organizirano stručno vođenje špiljom Veternicom koja je prepuna ovim simpatičnih stvorenja. Ulazak u špilju naplaćivat će se simboličnih 10 kuna. 

Europska noć šišmiša obilježava se svake godine zadnjeg vikenda u kolovozu s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi i važnosti zaštite šišmiša zbog pada njihove brojnosti u svijetu. Mnoge od 45 europskih vrsta šišmiša danas su ugrožene, a neke su čak i pred izumiranjem.

Hrvatska je s 35 do sada zabilježenih vrsta jedna od šišmišima najbogatijih zemalja Europe i sve su strogo zaštićene Zakonom o zaštiti prirode. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message