Obavijesti

Kings of Style: Petodnevni festival urbanog plesa

Kings of Style: Petodnevni festival urbanog plesa
2

Festival urbanog plesa „Kings of Style“ (KOS), u organizaciji plesnog kluba Atomic Dance Factory (ADF) i Hrvatskog show dance saveza (HSDS), i ove godine održat će se u Zagrebu

„Što reći, Zagreb opet postaje središtem urbane plesne scene u regiji. Dolaze nam gosti iz svih susjednih zemalja. „Kings of Style“ je počeo kao natjecanje i u samo godinu dana smo ga uspjeli dignuti na razinu festivala“. - Saša Krnetić, voditelj i glavni koreograf ADF-a.

Festival urbanog plesa „Kings of Style“ (KOS), u organizaciji plesnog kluba Atomic Dance Factory (ADF) i Hrvatskog show dance saveza (HSDS), i ove godine održat će se u Zagrebu od 29. travnja do 3. svibnja i donijeti nova plesna uzbuđenja u hrvatsku metropolu. Petodnevni i ujedno najveći plesni festival u Hrvatskoj obuhvatit će razno razna natjecanja na više lokacija u Zagrebu, after parties te dancehall radionice talijanske plesačice Veronice „Ike“ Bernardis, koja je već nekoliko puta hrvatske plesače očarala svojom energijom i pokretima. U sklopu festivala, od 1. do 3. svibnja u Kutiji šibica održat će se i 2. otvoreni kup Hrvatske u street plesovima povodom kojeg organizatori najavljuju gostovanje slovenske plesne atrakcije, svjetske i europske prvake - grupu Artifex Crew predvođenu Žigom Mlakarom i Mihom Furlanom.

Prošle godine na Zagrebačkom Velesajmu, sudjelovalo je više od 750 natjecatelja u dobnim skupinama djece, juniora i seniora, a organizatori su tom prilikom u Zagreb doveli američku plesnu zvijezdu - PHILLIPA „PACMANA“ CHBEEBA koji je svoje plesno umijeće dokazao kao koreograf i plesač u popularnim filmovima „Step Up 4“ i „Step Up 5“. U samo tri dana natjecanja Zagrebačkim Velesajmom prošetalo je preko 3000 gledatelja.

Ove godine u hrvatskoj metropoli u 5 dana festivala, zaplesat će više od 800 natjecatelja u dobnim skupinama djece, juniora i seniora, koji će se boriti za medalje u hip hopu, break dance-u, street showu, disco dance-u i poppingu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Što reći, Zagreb opet postaje središtem urbane plesne scene u regiji. Dolaze nam gosti iz svih susjednih zemalja. „Kings of Style“ je počeo kao natjecanje i u samo godinu dana smo ga uspjeli dignuti na razinu festivala. Ovo je definitivno najveće hrvatsko urbano – plesno događanje. 5 dana natjecanja, radionica, partija, čage i dobre vibre. Sve se bojim kakav nas tulum čeka idući tjedan. Sve je spremno i jako mi je drago da nam dolaze Žiga i Miha iz Artifexa. Evo baš su se prošli tjedan vratili sa World of Dance France, gdje su odradili odličan show i pokazali znanje. Ika, koju već svi u Hrvatskoj obožavaju, dolazi sa dancehall radionicama nakon 2 mjeseca provedena na Jamajci. Svi smo nabrijani i jedva čekamo da krene.“- Saša Krnetić, voditelj i glavni koreograf ADF-a.

„Kings of Style“ je natjecanje otvorenog tipa, što znači da se mogu prijaviti i skupine i plesači koji nisu članovi Hrvatskog show dance saveza (HSDS). HSDS je nacionalni plesni savez koji danas broji gotovo 1600 registriranih plesača, odnosno 23 plesne udruge kao članice Saveza i to iz Zagreba, Velike Gorice, Splita, Dubrovnika i Osijeka. Plesači, članovi HSDS-a, postižu izvanredne uspjehe na brojnim svjetskim i europskim prvenstvima u svim dobnim skupinama i plesnim kategorijama.

PROGRAM CIJELOG FESTIVALA:

29.04.  – Super Super Klub (Radnička 27), od 20.00h

Allstyle Royals (5vs5 allstyle battles) + AFTER PARTY

30.04.  – MS Voćarska (Voćarska 71)

Dancehall radionica 1 Veronica „Ika“ Bernardis, 19.30 – 21.00h

Dancehall radionica 2 Veronica „Ika“ Bernardis, 21.15 – 22.45h

01. - 03. 05. – SD „Trešnjevka“ (Kutija šibica), Veprinečka 16

II. Otvoreni Kup Hrvatske u street plesovima

01.05.  – SD „Trešnjevka“ (Kutija šibica), Veprinečka 16

Battle Kings (2vs2 bboy battles), od 18.30 – 22.00h

01.05. – Super Super Klub (Radnička 27)

Who Got The Ju!ce (1vs1 theme battles) – od 22h + AFTER PARTY

02.05.  – SD „Trešnjevka“ (Kutija šibica), Veprinečka 16

WORKSHOP 1 ARTIFEX CREW (Žiga Mlakar i Miha Furlan), 16.30 – 18.00h

02.05. - klub KSET (Unska 3)

Phat KSET presents CALI AGENTS – KOS AFTER PARTY

03.05. – SD „Trešnjevka“ (Kutija šibica), Veprinečka 16

KINGS OF STYLE 2015 – FINAL NIGHT

Ulaznice za sve evente možete kupiti na ulazima!

II KUP HRVATSKE U STREET PLESOVIMA: dnevna karta 20 kn, trodnevna 50 kn

ALLSTYLE ROYALS, BATTLE KINGS i WHO GOT THE JU!CE: svaki event po 20 kn

CALI AGENTS koncert: 40 kn (za KOS i UFBB sudionike - 30kn)

Sve detaljnije informacije o samom festivalu možete pratiti na:

Web: http://www.atomicdancefactory.hr/#!/kings-of-style

FB event: https://www.facebook.com/events/841380082589223/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke